(foto/video) Detroit 2017: Porsche anunță 911 GTS facelift. Noi dotări și un motor turbo de 450 CP

Porsche a anunțat în această noapte faceliftul pentru toată gama GTS de pe 911. Astfel, versiunea restilizată va debuta pe toate cele cinci versiuni: 911 GTS cu tracțiune spate, 911 GTS Carrera 4 cu tracțiune integrală – ambele disponibile în versiunile coupe și cabrio – cât și 911 Targa 4 GTS.

https://youtu.be/HwTeSR4-FqE

Noile modele pot fi deja comandate, prețul de start pornind în Moldova de la 110.000 euro pentru varianta 911 GTS cu tracțiune spate și cutie manuală și poate ajunge la 127.400 euro pentru 911 GTS Carrera 4 GTS Cabriolet sau 911 Targa 4 GTS.

Noile Porsche 911 GTS facelift au la bază șasiul versiunilor cu tracțiune integrală și măsoară în partea din spate tocmai 1852 mm chiar și pe variantele cu tracțiune spate. Asta înseamnă că spatele mașinii, indiferent de tracțiune este impunător și arată un pic mai lat ca la alte versiuni ale lui 911.

Partea frontală are o nouă bară de protecție numită Sport Design odată cu care a trebuit să fie aerodinamic din nou fața mașinii. În comparație cu 911 Carrera S, versiunile GTS se laudă cu un nou spoiler frontal cât și cu spoilerul spate care acum este mai mare, astfel reducânduse din forța de ridicare a mașinii la viteze înalte atât în față, cât și în spate.

În spate mașina demonstrează niște blocuri optice întunecate. În plus, grila montată deasupra motorului și finalele țevilor de eșapament sunt și ele dominate de culoarea neagră. Până și pe versiunea Targa 4 faimoasa bară s-a ales pentru prima dată cu o culoare neagră. Indiferent de versiune, jantele de 20 de inch vopsite în negru fac parte din asamblu.

Însă marea noutate ține de motorul montat în partea din spate a mașinii. Dacă până la facelift acolo stătea unitatea de 3.8 litri natural aspirată, acum Porsche anunță un nou propulsor pentru toate versiunile GTS. Este vorba despre motorul de 3.0 litri turbo ce dezvoltă 450 de cai putere și 550 Nm, fiind mai puternic cu 20 de cai putere decât versiunea anterioară GTS. Propulsorul este cuplat standard la cutia manuală în șapte rapoarte sau la cea automată PDK.

Cea mai rapidă versiune la accelerație este 911 Carrera 4 GTS Coupe care prinde suta în doar 3.6 secunde cu Sport Chrono și PDK, în timp ce aceeași versiune cu transmisie manuală are cea mai mare viteză maximă – 312 km/h. Standard toate versiunile sunt dotate cu suspensia activă PASM, în timp ce versiunile coupe au o gradă la sol mai redusă cu 10 mm.

Galerie Foto

Cmentariile sunt închise