in ,

(foto) Elon Musk a confirmat apariţia Tesla Model Y şi a unui monovolum

Gama de modele a companiei Tesla va fi completată de un monovolum. Noutatea a cărui nume nu este cunoscut deocamdată va fi construită pe baza platformei crossoverului electric Model X.

Informaţia a fost confirmată de însuşi Elon Musk pe pagina sa oficială de Twitter.

Tesla minibus

Pe lângă aceasta, omul de afaceri a adăugat şi a confirmat apariţia încă a unei maşini numită Model Y. În luna octombrie a anului 2015 Musk a scris că Tesla va lansa un automobil numit astfel. La scurt timp postarea de pe Internet a fost ştearsă.

(ilustraţie) Tesla Model Y
(ilustraţie) Tesla Model Y

Tot atunci se spunea că Model Y va fi cel de-al doilea crossover al Tesla. Se prespune că acesta va primi ca şi Model X renumitele uşi în forma “aripilor de pescăruş”.

Amintim că la mijlocul lunii iulie, Elon Musk a făcut public un plan de dezvoltare a Tesla pentru următorii ani. În acesta este indicat că gigantul american are de gând să lanseze un camion şi un autobus pentru oraş. Ambele proiecte se află într-o fază incipientă de dezvoltare.

Totuşi, debutul acestora ar putea avea loc chiar în 2017. Ca şi celelalte modele Tesla, produsele noi vor primi unităţi de propulsie electrice.

Vezi şi: Planurile de viitor ale Tesla: Un camion, un autobuz, un pick-up şi un crossover compact

În plan se mai arată că Tesla ar putea lansa un pick-up şi un crossover compact. Se pare că în document s-a menţionat anume despre Model Y.