in ,

(foto) Ford a demarat producţia lui EcoSport în România. Maşina va ajunge pe 56 de pieţe

Ford anunţă că a început producţia crossoverului compact EcoSport facelift, dedicat prioritar pentru piaţa din Europa. Maşina va fi asamblată la uzina mărcii din oraşul românesc Craiova.

Anterior modelul EcoSport era adus în Europa tocmai din India, însă iată că acum va ajunge mai rapid la clienţi.

În procesul de pregătire pentru producţia modelului în ţara vecină, Ford a investit circa 200 de milioane de euro pentru reutilarea uzinei sale din Craiova. Astfel, în total, de când a fost deschisă în anul 2008, Ford a investit în această platformă peste un miliard de euro!

Până în luna septembrie a acestui an în Craiova era produs monovolumul compact Ford B-Max, un model care a fost scos din vânzare datorită cererii mici pe piaţă. Compania este mai încrezută în succesul lui EcoSport facelift şi de aceea va creşte numărul locurilor de muncă noi cu alte 1.700. Astfel, la uzina Ford din România vor munci în jurul a 4.000 de oameni.

Ford EcoSport facelift va fi construit în România pentru a fi livrat pe 56 de pieţe, pe patru continente (în afară de Rusia). Maşini vor ajunge şi în ţări ca: Marea Britanie, Noua Caledonie din Oceanul Pacific, Turkmenistan şi chiar Africa de Sud.

Toate detaliile despre această maşină: (foto/video) Ford EcoSport facelift debutează în Europa şi va fi construit chiar în România

Iti place articolul?