(foto) A fost abandonat? Un Pontiac Firebird stă de cel puţin un an pe o stradă din Chişinău

Un Pontiac Firebird, maşină mai rar întâlnită în regiunea în care locuim, stă de cel puţin un an pe o stradă din Chişinău. Posibil abandonat, coupeul poate fi văzut atât de trecători, cât şi din transport public în preajma intersecţiei Alexandru cel Bun – Maria Cebotari.

Automobilul este într-o stare estetică bună, însă nu se ştie dacă acest lucru este valabil şi pentru capitolul stare tehnică.

Vezi şi: (video) O bijuterie pe străzile oraşului. Doi fraţi din Chişinău au readus la viaţă un Pontiac Parisienne

FOTO: facebook.com/smotraclub

Exemplarul în cauză este din a treia generaţie (1982–1992) şi unul dintre ultimele produse (1990-1992), perioadă în care automobilul a beneficiat de un facelift care i-a schimbat designul părţii frontale.

Printre dotările care nu puteau fi găsite pe alte modele, dar pe care le avea acesta, se numărau: motoare cu patru cilindri, blocuri optice retractabile şi acţionate electronic, airbag lateral pentru şofer, scaune tapiţate cu piele naturală, etc.

Vezi şi: (foto) Uitată sau abandonată? O maşină stă parcată de aproape patru ani în curtea unui bloc din Chişinău

FOTO: facebook.com/smotraclub

Sub capotă se puteau monta motoare cu patru cilindri în linie şi cu un volum de 2.5 litri, V6-uri de 2.8 litri şi V8-uri de 5.0 sau 5.7 litri. Puterea acestora varia de la 90 la 250 de cai. Au existat şi versiuni cu 350 de CP care asigurau o acceleraţie de la 0 şi până la 100 de km/h în mai puţin de cinci secunde.

Tracţiunea era mereu pe puntea din spate, iar cutia de viteze putea fi automată sau manuală.

Vezi şi: (foto) Un automobil rar cu motor electric stă abandonat pe o stradă din Chişinău

Iată aşa poate arăta un interior de Pontiac Firebird:

Modelul Pontiac Firebird a fost produs de brandul Pontiac, subdiviziune a General Motors, în perioada anilor 1967-2002. Firebird era construit pe aceeaşi platformă pe care o folosea Chevrolet Camaro.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/