(foto) A fost prezentat crossoverul de serie şi sedanul conceptual cu platforme făcute de Volvo şi Geely

Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Tânăra companie auto Lynk & Co, creată cu forţe comune de Volvo şi Geely, a dezvăluit oficial versiunea de serie a crossoverului numit Lynk & Co 01, dar şi conceptul unui sedan numit Lynk & Co 03.

Crossoverul de serie nu se deosebeşte radical de conceptul pe care brandul chinez l-a prezentat în toamna anului trecut. La baza maşinii stă platforma CMA pe care Volvo o va folosi pe unele modele de ale sale.

Reprezentanţii brandului cu planuri ambiţioase de a cuceri piaţa auto globală au declarat că Lynk & Co 01 va fi pus în vânzare până la sfârşitul acestui an în China. Noul model va putea fi cumpărat chiar şi online. O premieră europeană a crossoverului ar putea avea loc în 2018.

Maşina de teren va fi disponibilă pentru clienţi cu trei unităţi de propulsie. Prima este una hibridă şi include o unitate pe benzină de 1.5 litri turbo. Sub capotă ar mai putea fi instalat un alt propulsor pe benzină de 1.5 litri, dar şi un benzinar turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri.

Transmisiile vor fi manuale, automate sau robotizate la alegere. Tracţiunea poate fi una integrală, însă nu se cunoaşte dacă va fi ca o dotare standard.

Deocamdată nu s-au anunţat performanţele motoarelor cu ardere internă, însă în interiorul companiei se mai analizează posibilitatea de a construi şi o versiune electrică.

Printre alte dotări de care dispune primul model al companiei Lynk & Co se numără: un panou de bord digital, sistem multimedia cu un ecran tactil, camere video cu o panoramă de 360 de grade, sistem de preîntâmpinare a unor coliziuni frontale, de monitorizare a unghiurilor moarte şi de frânare automată, cruise control adaptiv, sistem de parcare automată şi multe alte opţiuni.

Vezi sub galeria foto detalii despre sedanul conceptual Lynk&Co 03.

Împreună cu varianta de serie a primului crossover din gamă, Lynk & Co va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai conceptul unui sedan compact a cărui producţie de serie va începe până la sfârşitul acestui an.

De faptul cum arată această maşină s-a ocupat designerul-şef al Geely Peter Horbury, anterior lucrând în aceeaşi funcţie la Volvo.

Conceptul are la bază platforma modulară CMA care a fost dezvoltată de Volvo şi Geely. În viitorul apropiat acelaşi şasiu urmează să apară la baza noului XC40 şi a hatchback-ului V40 de generaţie nouă.

Varianta de serie Lynk & Co 03 ar putea fi oferită cu un motor turbo de 1.5 litri cu 180 de CP, cuplat la o transmisie robotizată cu şapte trepte, un propulsor de 2.0 litri cu 240 de CP, dar şi într-o versiune hibridă care va avea la bază acelaşi motor cu trei cilindri (1.5 litri).

Într-un comunicat de presă se menţionează că producătorul planifică să ofere noutatea pe piaţă într-un echipament cu dotări fixe, dar care va fi unul „consistent”. Vânzările vor avea loc şi prin intermediul unor magazine online.


Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...