(foto) Gardă la sol de 20 cm şi motor cu 600 CP standard! Detalii despre sedanul din proiectul Cortegiu

Primul automobil premium de producţie rusească este tot mai aproape de a fi lansat, iar pe baza acestuia va fi construită şi limuzina prezidenţială pentru viitorul preşedinte al Federaţiei Ruse!

Jurnaliştii de la Autoreview au făcut rost de mai multe detalii care erau până în prezent necunoscute, dar şi de primele imagini care arată parţial exteriorul şi interiorul maşinii.

Exteriorul lui EMP-412300 (deocamdată aşa se numeşte maşina – Platforma Modulară Unificată) va fi unul specific unei maşini de clasă Executive. Singura imagine oficială cu partea frontală parţial descoperită ne arată că va domina o grilă impunătoare a radiatorului cu elemente poziţionate vertical, o bară de protecţie cu prize mari de aer şi cu lumini de zi integrate, alături de nişte blocuri optice cu LED-uri. Jantele au un stil conservativ, fără prea multe spiţe.

Imagini cu interiorul există doar trei şi toate arată planşa de bord, consola şi tunelul central în diverse variante decorative. Se ştie că se vor folosi inserţii din lemn natural, piele Nappa, Alcantara, inserţii din metal, etc.

Volanul are un stil clasic şi este multifuncţional, iar în spatele acestuia se ascunde un panou de bord digital, urmat de un head-up display cu proiecţie pe parbriz.

În continuare, pe planşa de bord mai există un ecran al sistemului multimedia, dar care nu este tactil şi nu va avea deloc suport al interfeţelor Apple CarPlay sau Android Auto. Potrivit informaţiilor, s-a renunţat la acestea din cauza riscului de pierdere a informaţiilor la conectarea telefonului cu maşina. Cel mai probabil aceste restricţii vor exista doar în exemplarele folosite de primele persoane în stat(?)

Vezi şi: (foto) ZIL-urile ruseşti folosite la parade ar putea fi înlocuite cu o maşină din proiectul Cortegiu

Sub ecranul multimedia se vor regăsi nişte deflectoare ale sistemului de climatizare cu design original, dar şi un ceas mecanic. Ulterior, mai jos va fi montat un panou compact cu nişte comenzi, inclusiv cele ale sistemului de climatizare în două zone.

Pe tunelul central va exista un spaţiu de depozitare, levierul cutiei automate de viteze şi două joystick-uri înconjurate de câteva butoane. Atât!

Jurnaliştii ruşi au mai menţionat că în mod obişnuit speteaza banchetei din spate este poziţionată sub un unghi de 27 de grade, însă cu ajutorul comenzilor de reglare electrică acestea pot fi înclinate până la 45 de grade. Suporturi pentru picioare nu vor exista, cel puţin în maşinile obişnuite.

Sedanul va avea o gardă la sol de 200 de mm, un sistem de tracţiune integrală pe baza unui cuplaj, dar şi un sistem de propulsie hibrid! Un motor electric va fi instalat între agregatul cu ardere internă şi transmisie, funcţionând în calitate de demaror-generator, dar şi prin care automobilul poate rula exclusiv pe bază de energie electrică. Se menţionează că soluţia va asigura deplasarea continuă în cazul în care se va defecta cumva benzinarul!

Ce ţine de gama de motoare, cel de bază pentru modelele din însăşi familia Cortegiu va fi un V8 bi-turbo de 4.4 litri, care produce 600 de CP. Limuzinele făcute pe baza lui EMP-412300 vor avea motoare V12 cu patru turbo compresoare, capabil să livreze 860 de CP. Cutia de viteze va fi una automată cu nouă trepte, dezvoltată de compania rusească KATE şi capabilă să prelucreze până la 1.000 Nm de cuplu.

Vezi şi: (foto) Ruşii de la NAMI au făcut un motor turbo cu patru cilindri. Iată ce caracteristici are

Primele detalii despre varianta blindată a sedanului ne spun despre prezenţa unei suspensii diferite care poate rezista unei greutăţi de până la cinci tone, dar şi a unor anvelope cu jante de 20 de inci, făcute la uzina rusească de pneuri din Nijnekamsk, care pot asigura deplasarea chiar dacă au intrat gloanţe în ele.

Amintim că anterior un ministru rus a anunţat că vânzările cu amănuntul a sedanului vor începe în 2019.

Vezi detalii şi cum arată maşina pe schiţe: Rival pentru S-Class şi Seria 7? A fost anunţat preţul sedanului pentru „civili” din proiectul Cortegiu

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/