(foto) În atenţia şoferilor moldoveni! Cum vă poate fi prădat automobilul în drum spre Bucureşti

O avertizare despre care trebuie să ţină cont orice şofer care merge în direcţia oraşului Bucureşti vine din partea unui şofer de peste Prut, care a descoperit cum funcţionează schema unei grupări criminale şi care a fost la un pas să rămână fără automobil.

Totul s-a întâmplat în zona localităţii Sineşti, pe drumul european E85 Buzău-Bucureşti, în timp ce locuitorul capitalei se întorcea împreună cu copii săi din minivacanţa pe care au avut-o şi bugetarii români în zilele trecute.

Vezi şi: (video) Nu s-au pierdut cu firea. Un cuplu a reuşit să scape de nişte hoţi înarmați care le doreau maşina

Vezi şi: (video) Reacţia bună i-a salvat viaţa şi maşina. Vezi cum un proprietar de Porsche 911 a scăpat de un jaf

Bărbatul a povestit că a oprit în seara zilei de ieri, 1 mai 2018, într-o parcare de la marginea drumului Buzău-Bucureşti pentru a face o pauză elementară de la condus, dar a urcat rapid înapoi când a văzut cum un şofer al unui alt automobil care era parcat în faţa lui a plecat rapid de acolo.

După acel moment plin de suspiciune, a observat cum un grup de oameni au ieşit din pădurea de la marginea drumului şi se îndreptau repede spre maşina protagonistului. Între timp i-a atras atenţia (târziu) şi un tânăr care stătea ghemuit în spatele SUV-ului său de model Land Rover Discovery şi atunci şi-a spus că ceva nu e bine, a blocat uşile, a apăsat acceleratorul în podea şi a sunat la 112.

Odată ce i s-a făcut legătura cu poliţia, persoana de la celălalt capăt al firului i-a spus că sigur are o roată înţepată şi o maşină care îl urmăreşte. Deci deja ştiau aproximativ despre ce este vorba din primele cuvinte. În timp ce discuta la telefon, şoferului i-a apărut pe panoul de bord mesajul despre o pană de cauciuc şi rapid le-a dat poliţiştilor datele maşinii şi locaţia, fiind asigurat că vine după el un echipaj.

După 22 de kilometri parcurşi, bărbatul a oprit la o staţie PECO din localitatea Voluntari pentru că nu mai părea că-l urmăreşte nimeni şi şi-a umflat roata. Peste câteva minute a sosit şi un echipaj de poliţie care l-a căutat, spunându-i că a avut mare noroc, asta pentru că alţii în zilele trecute au fost bătuţi şi jefuiţi.

Poliția Română a reacționat după ce postarea despre tentativa de tâlhărie a fost distribuită pe o reţea de socializare de peste 24.000 de oameni:

“Pe raza județului Ialomița, de la începutul anului și până la finalul lunii aprilie, au fost înregistrate 61 de infracțiuni de furt din auto, fiind luate măsuri preventive împotriva a 8 persoane. În zona localității Sinești au fost înregistrate, în aceeași perioada, 2 astfel de fapte, față de un bărbat fiind luată măsură reținerii.

În această zonă a fost intensificată activitatea de patrulare, au fost transmise comunicări către administratorul de drum, pentru instalarea de glisiere. Referitor la informările către alte județe, facem precizarea că, în zona localității Sinești, din datele rezultate a reieșit faptul că autorii sunt localnici”.

Alte persoane care au fost martori sau s-au pomenit în asemenea situaţii au adăugat în comentariile postării că sunt mai multe zone unde se pot petrece astfel de atacuri, inclusiv cu aruncarea unor obiecte în faţa maşinilor care pot duce la ieşiri în decor şi respectiv la jafuri. Se poate întâmpla şi pe autostrăzile A1, A2, în zona Carrefour Voluntari, în preajma localităţilor Fundeni, Mamaia, Sibiu, etc.

Pentru a nu vă pomeni într-o situaţie similară staţionaţi doar în zone populate şi bine iluminate, nicidecum la marginea unui drum sau a unei păduri, mai ales pe întuneric.

Vezi şi: Poliţia din Moldova atenţionează toţi şoferii care merg în Ucraina. Puteţi rămâne fără automobil!

Vezi şi: Atenție șoferi! Tot mai multe furturi din mașini pe traseul Odessa-Kiev

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/