(foto) Ingeniozitate chineză. Iată cum a fost copiat designul unui Mercedes-Benz şi VW

În cadrul unui salon auto local care a avut loc recent în China mai multe companii constructoare de maşini şi-au prezentat noile modele, iar două dintre acestea s-au remarcat cel mai mult. Cum? Trebuie să vedeţi în cele ce urmează.

Prima firmă numită DWEV din oraşul Dezhou a copiat hatchback-ul electric compact Volkswagen e-up! Cel mai interesant este că nu doar designul modelului german a fost copiat, ci şi dimensiunile. “Clona” chineză se deosebeşte prin înălţime şi ampatament doar prin câţiva milimetri. Mai mult, specialiştii chinezi au făcut şi logoul asemănător cu cel al lui VW.

Vezi şi: (foto) Cum în China, pentru doar 19 dolari, dintr-un crossover ieftin se poate face un Porsche

Maşina numită Weikerui V7 este de asemenea propulsată electric şi dispune de un motor electric care generează 12 CP. Viteza maximă pe care o poate dezvolta compacta este de 50 km/h, iar acceleraţia până la 30 de km/h durează 10 secunde.

Autonomia modelului este estimată la 120 de kilometri. Datorită faptului că bateriile nu sunt din litiu ion, ci din plumb, reîncărcarea completă se face în 9 ore.

În China un Volkswagen e-up! original costă de la 38.800 de dolari, iar pentru un Weikerui V7 se cer doar 5.060 dolari. Această sumă de bani nu va fi plătită doar pentru varianta standard, ci pentru echiparea de top care include ecran de opt inci a sistemului multimedia, două culori pentru decorul habitaclului şi un volan sport.

Vezi şi: (foto) Accidentul anului: Un Range Rover Evoque s-a întâlnit cu o copie de a sa

Încă o companie din “oraşul meşterilor” Dezhou – Dezhou Luxing Vehicle – s-au inspirat din designul automobilelor Mercedes-Benz atunci când au dezvoltat hatchback-ul electric Luxing iStar.

Să vedeţi şi să nu credeţi dar “faţa” acestei maşini imită practic în totalitate formele unui Mercedes-Benz. Chiar există şi celebra stea cu trei colţuri, însă chinezii au întors-o cu vârful în jos 🙂

Vezi şi: (foto) 12 maşini chinezeşti care copiază cu neruşinare designul modelelor originale

Şi în habitaclu există câteva elemente care aduc aminte de cele văzute într-un Mercedes-Benz, în special forma gurilor de aerisire, iar tot acest peisaj îl încheie stopurile făcute în stilul unui E-Class de generaţie precedentă.

Mercedes-ul chinez are de asemenea nişte acumulatori cu plumb, un propulsor electric cu doar 1.6 CP, dar care e capabil să accelereze maşina până la 45 de km/h, iar autonomia constituie 150 de km.

În China un Luxing iStar costă circa 3.200 de dolari.

Concernele occidentale nu vor încerca niciodată să se judece cu astfel de firme, chiar dacă aceşti hoţi minori fură din proprietatea lor intelectuală.

După cum a arătat de-a lungul timpului experienţa, o companie chineză este practic imposibil să o acţionezi în judecată, iar companiile auto cu renume nu riscă să-şi pună reputaţia la bătaie în astfel de conflicte.

Sursă: auto.mail.ru

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/