(foto) KIA Optima Sedan facelift vine la Salonul Auto de la Geneva împreună cu varianta Sportswagon

KIA aduce la Salonul Auto de la Geneva modelul actualizat Optima, prezentat în patrie la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an. Mai mult, pentru că în Europa se vinde şi o variantă break, alături de sedan va debuta în faţa publicului modelul Sportswagon (SW) facelift.

Kia Optima Sportswagon 2018 eu spec 0

Poate cele mai mari schimbări pe care le-a suferit modelul în specificație europeană se află sub capotă. Nouă este o unitate diesel U3, proiectată să depășească limitele mai stricte stabilite de standardul emisiilor Euro 6d TEMP. Noul CRDi (cu sistem de injecție directă common-rail) de 1.6 litri înlocuiește vechiul CRDi de 1.7 litri.

Noul motor utilizează tehnologia activă de reducere a catalizării selective (SCR) pentru reducerea semnificativă a emisiilor, prin urmare generând mai puţin dioxid de carbon, particule și emisii de NOx. Agregatul produce 136 de CP şi un cuplu maxim de 320 Nm într-un interval de 2.000-2.250 rpm.

Pe lângă acesta, KIA Optima facelift va putea fi comandată în premieră cu un benzinar T-GDi de 1.6 litri şi cu 180 de CP, cuplat la o transmisie cu şapte trepte şi două ambreiaje, şi cu padele de comutare a rapoartelor în spatele volanului. De asemenea, alte două benzinare vor mai fi disponibile: o unitate natural aspirată de 2.0 litri CVVL (Continuously-Variable Valve Lift) cu 163 CP şi una turbo T-GDi de 2.0 litri care produce 245 CP.

Un nou selector de moduri de rulare permite șoferilor de Optima să comute între modurile Eco, Comfort, Sport și Smart. Fiecare regim personalizează răspunsurile sistemului de propulsie, acordând prioritate economiei de combustibil sau accelerației mai rapide.

Facelift-ul a adus pe KIA Optima şi o serie de modificări ale designului exterior. Acestea includ un design revizuit al barei de protecție față, precum și noi blocuri optice cu LED-uri, alături de proiectoare anti ceață cu o formă nouă. Modelul în caroserie sedan are şi o bară de protecţie spate modificată, inclusiv două variante diferite de stopuri.

Grila „nas de tigru” are un nou finisaj cromat luminos pentru a crea un aspect mai sofisticat și mai deliberat. Este disponibilă o nouă culoare pentru caroserie – Runway Red, alături de noi modele de jante din aliaj de aluminiu de 16, 17 și 18 inci.

În interior, cabina dispune de un volan nou proiectat și o placă din crom satinat pe consola centrală care se extinde peste toată planşa de bord. Cumpărătorii își pot comanda un habitaclu de culoare generală neagră, tapiţerie din materiale textile de culoare neagră, gri sau din piele, alături de un nou tip de tapiţerie textilă sau din piele de culoare maro.

În plus, Optima oferă un nou sistem de iluminare ambientală în jurul planşei de bord și a ușilor, permițând ocupanților să comute între șase culori diferite sau să aloce diferite culori modurilor de conducere individuale. Implicit, iluminarea inundă cabina într-o strălucire verde moale în modul Eco, în timp ce modul Sport se transformă în iluminare de culoare roșie. Modul Smart umple interiorul cu iluminare ambientală de nuanţă albastră.

Kia Optima Sportswagon 2018 eu spec 4

Optima este disponibilă cu cele mai recente sisteme avansate de asistență a șoferilor (ADAS) ale KIA, care creează un vehicul inteligent, cu tehnologii active de siguranță, pentru a evita sau a atenua efectele coliziunilor. Sistemul nou de avertizare a distragerii atenției de la drum a conducătorului auto (DAW) combate conducerea distrasă sau somnolentă, monitorizând o serie de interacţiuni dintre vehicul și șofer. Se aude un sunet și se afișează grafic pe planşa de bord un mesaj de avertizare dacă este sesizată o lipsă de concentrare din partea conducătorului auto.

Printre alte sisteme se numără: Forward Collision-avoidance Assist (FCA) with pedestrian recognition, Lane Keeping Assist (LKA), High Beam Assist (HBA) şi full LED headlamps with Dynamic Bending Light.

Noul Optima este disponibil cu cel mai recent sistem touchscreen de infotainment pe un ecran de 7 sau 8 inci, cu navigație și servicii KIA Connected furnizate de TomTom. Sistemul oferă şi suport Apple CarPlay sau Android Auto pentru a permite integrarea completă a smartphone-urilor. În consola centrală mai există un încărcător wireless pentru smartphone-uri.

Sistemul infotainment este conectat şi la noul sistem de monitorizare Around View (AVM). Acesta utilizează camerele din față, din spate și din părțile laterale ale vehiculului pentru a oferi șoferului o vedere de 360 ​​de grade a împrejurimilor, facilitând astfel finalizarea manevrelor de parcare cu viteză redusă.

Kia Optima Sportswagon 2018 eu spec 3

KIA a modificat, de asemenea, designul versiunii Optima GT-Line și Optima GT. Pentru un plus de stil și prezență pe șosea, astfel de modele dispun de noi lămpi de anti ceață cu LED-uri, jante din aliaj de aluminiu de 18 inci, alături de corpuri ale oglinzilor retrovizoare, inserţii pe pragurile laterale şi pe gurile de aerisire ale barei de protecţie faţă de culoare neagră lucioasă. De asemenea, aceste maşini vor mai avea câte o terminaţie dublă cromată a eşapamentului.

Interiorul prezintă aceleași îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea materialelor, în timp ce scaunele sunt acum disponibile într-o tapiţerie în două culori: negru-roşu. Pielea neagră cu nişte cusături roșii contrastante este de asemenea disponibilă. Optima GT are scaune din față brodate cu logo-uri subtile GT în contrast cu nişte cusături negre sau gri, în funcție de alegerea tapițeriei. (Maşina din imagini este în echipare GT-Line).

În Europa, vânzările versiunii actualizate KIA Optima vor începe în al treilea trimestru al acestui an. Pentru model se oferă o garanţie standard de 7 ani sau 150.000 de km parcurşi.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/