in ,

(foto) Land Rover actualizează Range Rover Sport şi introduce în premieră un motor cu patru cilindri pentru el

Britanicii de la Land Rover prezintă şi varianta actualizată a SUV-ului Range Rover Sport, după ce au lucrat la modelul Range Rover “simplu”.

Modelul despre care vom vorbi în acest articol a primit pentru prima dată un motor cu patru cilindri, alături de un sistem multimedia modern şi un şir de asistenţi electronici noi.

2017-range-rover-sport (1)

După cum spuneam, cea mai importantă schimbare s-a produs sub capotă. Gama de motoare a Range Rover Sport va include acum o unitate diesel de 2.0 litri turbo, din familia Ingenium, care nu este noutate. Un asemenea propulsor este folosit şi de modele ca Land Rover Discovery Sport sau Range Rover Evoque.

L494-Infographic_20

Agregatul generează 240 de cai putere şi un cuplu maxim de 500 Nm. Inima va bate rapid pentru ca acceleraţia până la 96 de km/h să se facă în 8 secunde, iar viteza maximă să ajungă la 206 km/h.

2017-range-rover-sport (5)

Maşina a mai primit un sistem anti coliziune frontală, dar şi o funcţie îmbunătăţită de recunoaştere a semnelor de circulaţie care va transmite informaţii despre limitările de viteză necesare cruise control-ului adaptiv.

Sistemului de tracţiune integrală de firmă Terrain Response i s-a adăugat funcţia Low Traction Launch, care îi va permite maşinii de teren să se mişte din loc cu uşurinţă pe suprafeţe de drum alunecoase.

2017-range-rover-sport (3)

Într-un final, SUV-ul s-a ales la interior cu cel mai nou şi mai avansat complet multimedia InControl Touch Pro, cu un ecran tactil a cărui dimensiune a crescut până la 10 inci şi care poate fi interconectat cu ceasurile de mână inteligente.

Mai mult, britanicii au lucrat şi asupra aplicaţiei mobile cu ajutorul căreia proprietarul poate avea acces la unele funcţii cheie de la distanţă.

În linii generale, telefonul va memora cele mai des folosite itinerare şi le va încărca automat în sistemul de navigare a automobilului.

2017-range-rover-sport (4)

Vânzările europene ale modelului pregătit pentru gama anului 2017 vor începe la sfârşitul acestui an. Preţurile vor începe în Marea Britanie de la 59.700 de lire sterline.

Vezi şi: (foto/video) Land Rover prezintă: Range Rover SVAutobiography Dynamic

Range Rover Sport 2017_1

Range Rover Sport 2017_2

Range Rover Sport 2017_3

Iti place articolul?