(foto) Limitele de viteză în lume. Iată unde nu poţi circula dacă nu mergi cu peste 110 km/h

Există doar două locuri în lume în care nu este impusă o limită de viteză: Northern Territory Australia şi Germania.

FOTO: harrison-drury.com
FOTO: harrison-drury.com

Northern Territory Australia a impus în 2007 o limită de viteză obligatorie, dar, anul trecut, administraţia locală a schimbat reglementarea şi a ridicat restricţiile impuse pe anumite sectoare de autostradă. În timp ce guvernul promovează experimentul ca un succes, experţii australieni avertizează că drumurile nu sunt echipate pentru pasionaţii de viteză.

Vezi şi: Iată ce amenzi se dau în unele ţări din UE dacă depăşiţi viteza legală cu până la 40 km/oră

FOTO: pretraveller.com
FOTO: pretraveller.com

Pe Autobahn, Germania a introdus în unele locuri limite de viteză de 130 km/h, însă în exisă porţiuni unde nu există nici acum interdicţii, în special în zonele rurale. Există totuşi o menţiune, pe porţiunile cu şase benzi: nu se poate intra dacă maşina nu atinge cel puţin 110 km/h, scrie zf.ro.

Sunt toate drumurile sigure pentru a nu se impune o limită? Asta este dezbaterea actuală din Germania. Pe de o parte, ţara se mândreşte cu autostrăzile Autobahn bine construite. Pe de altă parte, opinia că impunerea unor limitele de viteză pe drumurile din Germania ar putea salva vieţi este una puternică.

Vezi şi: Vom achita cele mai mari amenzi rutiere din Europa dacă unitatea convenţională va creşte

FOTO: bloomberg.com
FOTO: bloomberg.com

Limitele de viteză sunt una dintre problemele importante ce ţin de siguranţa rutieră. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, doar 7% din naţiunile din întreaga lume, au legi referitoare la siguranţa rutieră ce ţin de cei cinci factori cheie de risc: consumul de băuturi alcoolice de către conducătorii auto, excesul de viteză, utilizarea căştilor de protecţie de către motociclişti, purtarea centurilor de siguranţă şi a sistemelor de siguranţă pentru copii transportaţi.

Având în vedere că anul milioane de persoane îşi pierd viaţa în accidente rutiere, îmbunătăţirea calităţii drumurilor la nivel mondial este o problemă majoră.

Harta de mai jos prezintă limita de viteză superioară în fiecare zonă, nu media lor. De exemplu, autostrada Texas State Highway 130 are o limită de viteză de 137 km/h. Acesta este un exemplu negativ pentru autostrăzile din Texas, dar pentru că este cea mai mare limita în întregul stat, Texas apare cu albastru pe hartă.

World_Speed_Limits.svg.0

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/