(foto) Lista drumurilor din Republica Moldova blocate de zăpadă

Distribuie:
 • 88
 •  
 •  
 •  
 • 7
 •  
 •  

Codul portocaliu de zăpadă instalat peste Republica Moldova aduce după sine foarte multe pagube materiale și neplăceri. Astfel, la m0ment pe teritoriul țării sunt mai multe trasee blocate care sunt inpracticabile. Lista acestora poate fi văzută mai jos.

La această oră, sunt blocate următoarele sectoare de drumuri:

1. Sectorul Cantemir, R35 Comrat – Cantemir (s.Vișniovca);  G132  R35- Baimaclia – Taraclia de Salcie – R32(s. Baimaclia și s. Taraclia de Salcie);

2. Sectorul Căușeni R30 Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă  – km 33-35;  G116  R30 Stefan Vodă – Alava – Săiți – G117;

3. Sectorul Basarabeasca R36 Basarabiasca Ceadîr Lunga;

4. Sectorul Chișinău M5 Frontieră cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău- Tiraspol – Frontieră cu Ucraina km 252-274;  km290-323;

5. Sectorul Dubăsari G68  R20 – Orhei- Susleni- Ustia- Criuleni;

6. Sectorul Nisporeni R25.1  M1 – R25;

7. Sectorul Strășeni G97  R1 Pănășești- Căpriana – M1(căzut copaci);

8.  Sectorul Cahul  R34 Hîncești – Leova Cahul – Giurgiulesti(Gotești-Chircani) au cazut stilpi de electricitate km  68-70  s.Vilcele;

9. R32 M3 Vulcănești Cahul Taraclia în preajma  s.Moscovei;

10.M3 Chișinău – Comrat- Giurgiulești-  Frontieră cu Romania (s.Ciumai,  s.Burlăceni);

11. M3 Chișinău – Comrat- Giurgiulești-  Frontieră cu Romania(s. Vulcănești, s.Slobozia Mare ).

De altfel și Inspectoratul Național de Patrulare este la datorie cu peste 500 de agenți ce se află în teritoriu. Iată informațiile pe care ni le-a furnizat INP-ul.

Anenii Noi, satul Chetrosu a căzut un copac blocând drumul Mereni – Maximovca.

Pe teritoriul raionului Căușeni, ninge şi bate vântul, cad precipitații sub formă de ninsoare, pe suprafața solului s-a format un strat de zăpadă de circa 30 cm, iar pe alocuri se ridică până la 2 m. Este polei pe toate suprafețele de conducte electrice, telefonice și arbori, sub greutatea cărora se deteriorează și cad la sol. Din această cauză 90 % dintre localități sunt fără lumină. La Cahul, ninge şi bate vântul, cad precipitații sub formă de ninsoare, pe suprafața solului s-a format un strat de zăpadă de 30 cm, pe alocuri zăpadă este spulberată și stratul poate ajunge și la 2 metri.

Orașele Cahul și Taraclia sunt blocate din cauza copacilor căzuți sub presiunea zăpezii și nu poate circula autospeciala pentru deszăpezirea drumului.

Actualmente se efectuează lucrări pentru evacuarea copacilor la Cahul – Vulcănești pe porțiunea traseului dintre satele Lebedenco și Pelinei sunt copaci căzuți sub presiunea zăpezii și nu este posibilă circulația autospecialei pentru deszăpezire. La moment se efectuează lucrări pentru evacuarea copacilor de pe traseu. La Cahul – Giurgiulești se circulă cu dificultate.

Localitățile Slobozia Mare – Vulcănești sunt blocate din cauza stratului de zăpadă care spulberându-se, s-a așternut pe alocuri de 2 m. La moment se efectuează lucrări de deszăpezire. La Taraclia, ninge şi bate vântul, cad precipitații sub formă de ninsoare. Orașul Taraclia și satul Valea Perjei sunt fără lumină. La Ceadâr Lunga-Taraclia traseul este blocat. La Ștefan Vodă se circulă cu dificultate pe întreg teritoriu raional. Rămân blocate drumurile de acces spre satul Ermoclia, Feşteliţa – Marianca de Jos, Ștefan Vodă – Ștefănești – Volintiri – Alava, spre satul Copceac, spre satul Crocmaz, satul Căplani, drumuri regionale Răscăieți – Hlinaia, Ștefan Vodă – Alava – Săiți.

Pe teritoriul Zonei de Nord pe alocuri ninge slab, pe trasee se circulă fără impedimente, fluxul de transport este minim, serviciile specializate SA Drumuri sunt anunțate şi pregătite de a interveni în caz de necesitate: m. Bălţi – ninge slab; r. Drochia, ninge slab; r. Râșcani, ninge slab; r. Dondușeni, ninge slab; r. Sângerei – ninge slab r. Glodeni – ninge slab; r. Fălești – ninge slab; r. Briceni, Edineț și Ocnișa – fără precipitații r. Soroca –fără precipitații r. Floreşti – ninge slab.


Distribuie:
 • 88
 •  
 •  
 •  
 • 7
 •  
 •  

Articole relaționate