(foto/update) Noul Lotus Lambda ar fi deja un concurent pentru Porsche Cayenne Coupe şi compania

(update 03.11.2020) Compania britanică Lotus s-ar fi decis cu privire la dimensiunile primului său SUV. În plus, se confirmă că va folosi o platformă Volvo, în timp ce ultimul zvon din presa chineză ne spune că premiera, dar şi startul producţiei sale, vor avea loc înainte de sfârşitul anului curent!

Render: carmagazine.co.uk

Primul SUV Lotus (cunoscut sub numele intern sau oficial – Lambda) va fi unificat cu platforma Volvo SPA, care în ultimii ani a fost adoptată de toate mașinile de dimensiuni medii și mari ale brandului suedez, precum și de coupeul Polestar 1. SPA este o platformă ușoară, deoarece utilizează oțel de înaltă rezistență pe scară largă.

Şi dacă în anii precedenţi mass-media din străinătate vehicula că dimensiunile maşinii se apropie de cele ale unui Porsche Macan, mai recent, colegii de la Autoweek dau asigurări că va fi mai mare: aproximativ 4.9 metri în lungime, 2.0 metri în lăţime şi 1.6 metri în înălţime. Astfel, dacă aceste cifre vor fi confirmate oficial, modelul va fi un concurent direct pentru Porsche Cayenne Coupe, BMW X6 şi Mercedes-Benz GLE Coupe.

Tot în presa chineză se speculează că sub capotă nu va avea doar motorizări pe benzină, ci şi cel puţin una plug-in hybrid, dar şi una pur electrică. Iar pentru a ţine piept concurenţilor chiar ar putea prelua agregatele de pe Polestar 1, coupe care oferă 600 CP şi 1.000 Nm de cuplu!

Producția primului SUV Lotus va fi organizată la una dintre fabricile grupului Geely din Wuhan. Acolo holding-ul construiește o platformă nouă cu o capacitate de producţie de 150.000 de maşini pe an.


(20.03.2018) Lotus îşi face primul SUV din istorie şi ar putea folosi platforma lui Volvo XC60

De o perioadă de timp, în spaţiul virtual care vizează presa auto, circulă un zvon precum că marca Lotus va lansa pe piaţă un prim SUV. Din câte se pare informaţia este veridică şi chiar recent a fost confirmată de directorul executiv al producătorului britanic Jean-Marc Gales, care a şi dezvăluit primele detalii despre el.

Potrivit informaţiilor preliminare anunţate de către CEO-ul Lotus, citate de colegii de la Autocar, primul său SUV va folosi o platformă bine cunoscută sau majoritatea componentelor din arhitectura SPA, cea care este folosită de modele ca Volvo XC60 sau Volvo XC90.

Vezi şi: (video) Test Drive: Volvo XC60 – Premieră

Noul model Lotus ar putea cântări sub două tone şi acest lucru va contribui foarte mult la dinamică.

“Maşina noastră va fi atât de manevrabilă şi va putea depăşi curbele într-un mod în care niciun alt automobil din segment nu o poate face. Dacă nu vom putea atinge acest scop, întregul proiect ar putea eşua”, a menţionat Jean-Marc Gales fără alte detalii.

Vezi şi: (foto) Premieră: Noul taximetru care va circula prin Londra este hibrid şi are interior de Volvo

Gama de propulsoare ar putea fi compusă din unităţi turbo cu patru cilindri şi chiar va exista o unitate de propulsie hibridă. De asemenea, modelul Lotus va folosi componente electrice comune, dar şi câteva dotări de la interiorul maşinilor Volvo. Una dintre acestea este ecranul sistemului multimedia.

Jean-Marc Gales a menţionat că designul final al maşinii va fi finisat în următoarele două luni de zile. Până atunci există doar nişte schiţe schematice brevetate şi trei imagini de tip render făcut de jurnaliştii britanici pe baza acestora.

Vezi şi: (video) Crossover-ul Lynk & Co 01 a fost comandat de 6.000 de oameni în doar 137 de secunde

Preţul preliminar al primului SUV Lotus va fi în jurul a 60-70 de mii de lire sterline. Ar putea fi produs în Marea Britanie şi în China, iar pe piaţă va apărea în 2020-2021 şi va fi un concurent pentru Porsche Macan.

De asemenea în 2020 Lotus va prezenta două maşini sport noi, dar detalii despre ele nu se cunosc deocamdată.

Amintim că în toamna anului 2017 compania britanică Lotus a fost cumpărată (51% din acţiuni de la marca PROTON) de concernul chinez Zhejiang Geely Holding Group, care deţine în prezent Volvo Cars.

Vezi şi: Chinezii de la Geely vor o alianță Mercedes-Benz – Volvo. Ce reacții a stârnit ideea

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/