(foto) McLaren anunţă detalii despre Senna GTR când toate exemplarele au fost deja vândute

Distribuie:
 • 5
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

McLaren Senna GTR, o maşină super sport care a debutat sub forma unui concept la Salonul Auto Internaţional de la Geneva în martie 2018 şi întregu-i tiraj a fost vândut în aceeaşi lună, a început să fie testată de la începutul lunii noiembrie.

În acest sens, producătorul britanic scoate în evidenţă unele caracteristici tehnice confirmate, dar şi preţul de start.

Senna GTR este o versiune mult mai extremă a lui McLaren Senna, o maşină stradală care este în prezent asamblată la Centrul de producție McLaren din Woking, Surrey, Marea Britanie. McLaren a testat preliminar o astfel de maşină, cu volan pe stânga, după care a adus-o la Geneva pentru demonstraţii şi pentru a spune că vor fi construite în jurul a 75 de exemplare. Pentru că a existat un interes sporit faţă de model, McLaren confirmă producţia limitată.

Prototipurile de dezvoltare care încep testele în această lună vor folosi inițial caroserii modificate ale maşinii stradale Senna. Forma finală a lui Senna GTR, prezentată într-o nouă schiță simplă de proiectare, va fi bazată pe un șasiu cu ecartamente mai mari şi cu roţi prinse într-un singur punct. Caroseria din fibră de carbon are aripi noi, mai largi, un splitter frontal mai mare, un difuzor spate și un eleron repoziționat.

Ultimele două elemente se combină pentru îmbunătățirea aero-eficienței prin „cuplarea” aripii la fluxul de aer din difuzor, permițând realizarea unei forţe de apăsare mai mare și mai accesibilă la viteze mai mici. Performanțele aerodinamice optimizate în sensul de înclinare îmbunătățesc stabilitatea în viraje, în timp ce reducerea sensibilității la pneuri conduce la o stabilitate și mai mare a frânării.

Vezi şi: (foto) Primul accident cu McLaren Senna. Valorea pagubelor i-a adăugat proprietarului peri suri pe cap

Pe şasiu va sta caroseria monococă McLaren Monocage, incredibil de rezistentă şi făcută din fibră de carbon, în care modificările vor reduce şi mai mult greutatea generală a maşinii. Se anunţă că interiorul nu va avea un aspect ca al unui Senna obişnuit, toate airbag-urile vor fi îndepărtate împreună cu ecranul central al sistemului multimedia şi panoul de bord rabatabil. În schimb va apărea un volan nou tipic sportiv cu padele de comutare a treptelor în spatele său. Standard vor fi lăsate sistemul de aer condiţionat şi cel de evitare a coliziunilor frontale asistat de un radar.

O greutate finală a vehiculului nu este încă stabilită, însă în mod evident Senna GTR va cântări mai puțin decât un Senna obişnuit. Propulsorul va fi acelaşi V8 twin-turbo de 4.0 litri, dar care va produce cu 25 de CP mai mulţi (825), lucru care va face ca raportul putere-greutate să-l depășească semnificativ pe cel al maşinii de serie. Împreună cu un cuplu maxim de până la 800 Nm, rezultatul va fi un nivel uimitor de răspuns și performanță.

McLaren Senna GTR va păstra sistemul de aerodinamică activă de la maşina stradală, un avantaj care nu ar fi permis într-o mașină de curse omologată, care este un factor major de generare a unei forţe de apăsare totală de 1.000 kg! Maşina va mai avea o suspensie convenţională cu două braţe oscilante, cu o geometrie, arcuri, amortizoare și bare anti-ruliu, dezvoltate pe baza componentelor folosite în programul McLaren GT3. Anvelopele slick Pirelli, special dezvoltate pentru acest model, vor contribui la o decelerare cu 20% mai rapidă comparativ cu un Senna obişnuit.

Livrările noului McLaren Senna GTR sunt așteptate să înceapă din septembrie 2019, când va fi finalizată producția autoturismului McLaren Senna. Preţul unei maşini este de 1.1 milioane de lire sterline plus taxe, toate fiind deja vândute.

Am văzut prototipul lui McLaren Senna GTR pe viu: GENEVA 2018: Standul McLaren – Reportaj Video AutoBlog.MD


Distribuie:
 • 5
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate