(foto) McLaren pregăteşte maşina de curse 720S GT3 şi lansează între timp un Track Pack pentru cea stradală

Producătorul britanic McLaren pregăteşte supercarul 720S pentru a putea concura în categoria de curse GT3! Maşina este în prezent testată intensiv în diverse locaţii din Europa, SUA şi Orientul Mijlociu, pentru a putea fi folosită în autosport deja în 2019.

Ca și în cazul mașinii stradale, care are deja o reputaţie foarte bună printre concurenţi, la baza modelului 720S GT3 stă şasiul MonoCage II din fibră de carbon, foarte ușoară, dar şi foarte rigid. O versiune pregătită pentru curse, a motorului M840T V8 twin-turbo de 4.0 litri, ar putea dezvolta mai puţini CP decât o face pe modelul de serie.

Lucrările de proiectare și dezvoltare a maşinilor au fost întreprinse într-o nouă mini fabrică, dedicată maşinilor de curse GT, aflată în preajma McLaren Automotive din Woking, Surrey, unde toate noile mașini GT3 vor fi asamblate manual. Primele două mașini se afla deja în teste pe diverse circuite.

Obiectivele de dezvoltare a modelului 720S GT3 nu sunt axate numai pe viteză și stabilitate, ci și pe punerea la dispoziție a unei maşini pentru şoferi cu orice abilităţi de conducere. De asemenea, maşina de curse va trebui să poarte un caracter eficient, atât din punct de vedere financiar, cât și din perspectiva utilizării. Optimizarea eficienței consumului de combustibil și managementul folosirii anvelopelor au devenit prioritate.

Deși are același motor ca și modelul stradal McLaren 720S, mai mult de 90% din componente au fost modificate sau optimizate într-un oarecare fel pentru versiunea GT3! Combinația dintre modificările aduse caroseriei, aerodinamicii și suspensiei, transmisia revizuită, un nou sistem de frânare și performanțele noilor anvelope de curse Pirelli vor aduce pe circuite o mașină îmbunătățită în mod semnificativ.

Aerodinamica inovatoare a mașinii stradale a fost dezvoltată în continuare pentru a oferi o stabilitate sporită și o eficiență aerodinamică și mai mare. Panourile ușoare din fibră de carbon și cele compozite sunt toate unice pentru modelul 720S GT3, în timp ce un splitter, un ansamblu de podea și nişte aripioare noi diferențiază partea frontală, în timp ce în partea posterioră şi-a făcut apariţia un spoiler specific.

Motorul modelului 720S GT3 este o versiune a unităţii M840T, special pregătit pentru curse. Caracteristicile acestuia sunt ţinute deocamdată în secret. Cutia de viteze secvenţială cu șase trepte şi cu padele în spatele volanului este echipată cu un nou servomotor electronic care va schimba rapoarte mult mai rapid. S-a mai montat un diferenţial cu alunecare limitată Salisbury, un sistem ajustabil de control al tracțiunii reglabil în carcasă și asistenţă ABS.

Un nou sistem de frânare cuprinde un design optimizat al etrierelor și o răcire îmbunătățită a frânelor în general, pentru performanțe maxime și longevitate. Noua geometrie a suspensiilor spate este potrivită cu amortizoare reglabile în patru direcții și arcuri coil-over pentru a asigura optimizarea aerodinamică necesară pentru manevrabilitate echilibrată și o stabilitate îmbunătățită la intrarea în curbe. Arborii şi butucii roților sunt acum orientate spre autosport şi se pot schimba rapid la nevoie, alături de jantele roţilor cu design nou şi un singur punct de prindere în centru. Maşina de curse mai are un sistem de mecanisme care o ridică în aer fără vreun cric.

În habitaclu, totul corespunde cu regulile FIA GT3. Există pedale şi un volan reglabil, în timp ce o cameră video cu vedere la spate, un radar cu afișaj de bord și un sistem de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) sunt disponibile ca opțiuni. Toate maşinile 720S GT3 vor avea volan pe stânga şi un scaun cu o carcasă din carbon şi kevlar montat pe suporturi corespunzătoare, alături de o cuşcă de protecţie, suporturi laterale a scaunului pentru capul pilotului, centuri de siguranţă în şase puncte, sistem de extracție a trapei și spumă specială care îşi face apariţia în cazul unui impact lateral.

Preţul unui McLaren 720S GT3 fără taxe este de 440.000 de lire sterline.


Unele soluţii folosite în dezvoltarea noului 720S GT3 au fost folosite de McLaren pentru a crea aşa-zisul Track Pack ce poate fi aplicat pe un 720S de serie. Acesta cuprinde îmbunătățiri funcționale și vizuale care oferă o reducere a greutății totale a maşinii cu 24 de kilograme. Drept rezultat, este asigurată o acceleraţie 0-200 de km/h în doar 7.8 secunde.

Bazat pe nivelul de dotări care este oferit în nivelul de echipare 720S Performance, care cuprinde prizele de aer de pe capotă, prizele de aer laterale și corpurile oglinzilor retrovizoare, toate din fibră de carbon, alături de un sistem de iluminare ambientală a compartimentului motorului, la acestea se adaugă un set de jante forjate foarte uşoare şi cu 10 spiţe, un eleron activ prelucrat de MSO cu fibră de carbon cu finisaj lucios şi un sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament.

În habitaclu îşi fac prezenţa scaune uşoare cu o carcasă din fibră de carbon, padele de comutare a treptelor din fibră de carbon, un volan acoperit cu Alcantara, un set de bare din titan montate după scaune şi centuri de siguranţă în şase puncte pentru ambele scaune.

O altă dotare, care este parte a pachetului Track, este sistemul McLaren Track Telemetry. Acesta foloseşte trei camere video şi un telemetru pentru a înregistra diferite informaţii despre performanţa automobilului pe un circuit, precum şi secvenţe video ce pot fi ulterior analizate.

Track Pack adaugă alte 28.360 de lire sterline la preţul unui McLaren 720S, iar suma constituie un avantaj pentru că achiziționarea tuturor dotărilor în mod separat ar ieşi mai scump. Preţul de start al unui McLaren 720S Coupe în nivel de echipare Performance şi cu Track Pack este de 224.700 de lire sterline. Poate fi comandat acum şi va fi livrat în 2019.

Vezi şi: (video) Preţul produselor este motivat. Iată cum se fac în prezent maşinile McLaren

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/