(update) Mercedes-AMG Project One este testat pe drumuri închise. Iată cum se numeşte maşina de serie

Distribuie:
 • 14
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(update 27.09.2018) Automobilul super sport Mercedes-AMG Project One va fi gata în curând şi acesta va purta o denumire diferită când va fi model de serie. Potrivit informaţiilor thesupercarblog.com, maşina cu tehnologii de propulsie din Formula 1 se va numi AMG One!

În timp ce Project One este testat în prezent într-o locaţie secretă din Marea Britanie, clienții care l-au comandat s-au adunat la Munchen pentru a-și configura mașinile și pentru a semna un contract oficial de cumpărare. Aceste informaţii, împreună cu numele hipercarului hibrid, au apărut în reţeaua online acum câteva ore. Se pare că Mercedes-AMG, spre deosebire de Aston Martin, nu a fost prea creativ în timp ce se gândea cum să „boteze” maşina.

Toate cele 275 de exemplare AMG One au fost vândute, doar 55 fiind alocate pentru piaţa Statelor Unite. Pretul mașinii este de 2.7 milioane de dolari, dar pentru majoritatea clienților va ajunge cu siguranță la peste 3 milioane de dolari, având în vedere opțiunile de personalizare disponibile.

Mercedes a declarat recent că a lucrat la hipercar în spatele ușilor închise pentru ultimele câteva luni. Și din moment ce testele pe drumuri au început, se pare că producția în serie a lui AMG One este foarte aproape de a fi realizată.


(20.09.2018) Dezvoltarea show-car-ului Mercedes-AMG Project One, pe care l-am văzut cu ochii noştri la Salonul Auto de la Frankfurt în 2017, a fost realizată în spatele unor uşi închise, timp de câteva luni.

Într-un proces extrem de complex de dezvoltare digitală, numit Project ONE Virtual Engineering, echipa transnațională de specialişti a lucrat pentru atingerea scopului său comun: scoaterea pe piață a tehnologiei hibride folosite în Formula 1.

Sute de ore de testare au fost deja investite pentru a stăpâni provocarea imensă, cea de a face gata unitatea de propulsie de înaltă performanță pentru producția de serie.

Întregul sistem de propulsie, incluzând toate componentele hibride, a suferit cele mai dificile teste pe circuite şi pe standurile dinamometrice ale specialiștilor în motoare de la Mercedes AMG High Performance Powertrains din Brixworth.

Vezi şi: S-a aflat unde va fi asamblat modelul Mercedes-AMG Project One, însă nu înainte de 2019

Vezi şi: (foto) Iată ce construcţie complexă va ascunde sub caroserie hipercarul Mercedes cu 1000 de CP

Finalizarea cu succes a testelor dyno a fost urmată de instalarea sistemului de propulsie extrem de complex în primele prototipuri, care de atunci au fost conduse neobservate pe un poligon secret din Marea Britanie. Dar în prezent se dovedește a fi mai dificilă păstrarea caracterului confidențial al testelor.

Prototipurile camuflate încă sunt conduse în zone de teste închise şi pe circuite, deocamdată, în mare parte din cauza sunetului caracteristic unui monopost Formula 1, care nu are cum să nu atragă ochi şi urechi.

În acest sens, producătorul german a decis să facă publice primele imagini din cadrul testelor pentru a-i linişti inclusiv pe fotografii spioni.

Vezi şi: (video) Mercedes-AMG Project One, surprins pentru prima dată în mişcare pe un drum public

Amintim că varianta de serie a lui Mercedes-AMG Project One este programată să apară în 2019. Va fi o maşină hibridă ce va produce peste 1.000 de CP, va putea rula pe electricitate maxim 25 de kilometri şi va exista în doar 275 de exemplare.


Distribuie:
 • 14
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate