(foto) Moldova: Ninsorile abundente au încetat, iar drumarii curăţă ultimele drumuri. Ce urmează

Codurile Galben şi Portocaliu de precipitații puternice, intensificări ale vântului, depuneri de lapoviță au expirat. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la această oră nu există vreo zonă din Republica Moldova în care să cadă ninsori.

Dacă va mai ninge sau nu, aflăm din prognoza meteo pentru următoarele şapte zile, acolo unde ni se spune că se vor mai înregistra precipitaţii slabe în zilele de sâmbătă, duminică şi luni, în nordul, centrul şi sudul ţării. Temperaturile vor fi pozitive, fapt care va duce la topirea zăpezii, dar şi negative din care rezultă că se va forma gheţuş.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă să activeze într-un regim sporit după precipitațiile sub formă de ninsoare înregistrate pe teritoriul țării. Conform informațiilor operative de ultimă oră, se circulă cu dificultate pe porțiunile de trasee Anenii Noi –Căușeni – Ștefan Vodă, Veșnevca – Cantemir, Vulcănești – Cahul – Taraclia, Leova – Cantemir.

Pe parcursul nopții salvatorii și pompierii au intervenit pentru deblocarea mai multor mijloace de transport înzăpezite în apropiere de localitățile Troița Nouă, Geamăna, Varnița, Delacău, Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Aici de către angajații IGSU au fost deblocate peste 100 unități de transport.

Vezi şi: (video) Aventura unui şofer din Chişinău. Şi-a scos maşina din garaj şi a mers să-i ajute pe cei blocaţi în nămeţi

De acțiunea salvatorilor a fost nevoie și în apropiere de localitatea Coșcalia și Chircăiești  din raionul Căușeni. Pompierii au deblocat din nămeți două autobuze cu oameni, inclusiv un grup de 15 copii care urmau să ajungă la școală.

Conform informațiilor IGSU, 400 de angajați au efectuat lucrări de tracțiune și deblocare a autoturismelor, efectuând 121 de intervenții în raioanele Șoldănești, Rezina, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Dupăsari, Criuleni, Comrat, Taraclia, Drochia, Soroca, Florești și mun. Chișinău.

În aceste clipe în capitală, pe suprafața carosabilă, pe alocuri, s-a depus ghețuș. Se recomandă circulaţia cu viteză redusă şi păstrarea distanţei între maşini.

Vezi şi: Videoclipul zilei: Vezi ce a folosit un şofer din Chişinău pentru a-şi curăţa maşina de zăpadă

Iată unde există şi fluxuri majorate de transport:

Sectorul BUIUCANI:

  • V.Lupu direcția spre str. C Stere;
  • intersecția cu sens giratoriu străzilor: C. Ieșilor – I. Creangă-Ștefan cel Mare.

Sectorul CENTRU:

  • Ștefan cel Mare de la str. Ciuflea direcția spre str. Ismail;
  • Gh. Asachi.

Sectorul CIOCANA:

  • Vadul lui Vodă – intersecția cu sens giratoriu TUTUN-CTC;

Sectorul BOTANICA:

  • Dacia (Viaduct) – direcția spre intersecția străzilor: Ciuflea – București;

Sectorul RÎȘCANI:

  • intersecția cu sens giratoriu străzilor:Moscova – A.Russo – Kiev;
  • C. Orheiului intersecție cu str.Studenților, direcția intrare spre capitală.

Iată şi care este starea actuală a drumurilor din preajma a 28 de localităţi din ţară:

Vezi şi: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/