(foto) Noile Toyota Crown şi Corolla Sport pot fi comandate din uzină cu tuning de casă

Distribuie:
 • 34
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Noile modele Toyota Crown şi Toyota Corolla Sport au debutat recent în Japonia, şi pentru că sunt deja disponibile în vânzare, clienţilor li se mai oferă ocazia să le personalizeze mai mult, direct din uzină.

Unele opţiuni le oferă chiar producătorul, iar altele sunt puse la dispoziţie de atelierele de tuning Modellista sau TRD, parte a concernului Toyota.

De exemplu, pentru sedanul Crown de nouă generaţie, în nivel de echipare RS, se pune la dispoziţie un Aero Package care este compus dintr-un splitter frontal, spatule posterioare, emblema Crown pe montanţii posteriori, elemente de protecţie pe uşi şi o bandă din oţel inoxidabil instalată la marginea gurii portbagajului.

Toate împreună costă 1.065 de euro după cursul actual de schimb.

Oferta Modellista constă dintr-un AEROKIT exterior pentru maşina în nivel de echipare RS, compus din: aripi pe marginea inferioară a barei de protecţie faţă, praguri laterale noi, difuzor spate cu terminaţii noi ale eşapamentului sport din oţel inoxidabil.

Toate adaugă la preţul sedanului încă 2.776 de euro, însă dacă se cumpără şi se montează individual, fiecare piesă costă mai scump.

Opţional se oferă pachetul Cool Shine (536 de euro), compus dintr-o garnitură decorativă în preajma farurilor anti ceaţă, inserţii decorative pe corpurile oglinzilor retrovizoare şi în preajma aripilor faţă. De asemenea, poate fi comandat un set de jante de 19 inci din aluminiu cu piuliţe anti furt şi anvelope Michelin Pilot Sports 4S (3.238 euro).

Modellista mai oferă un AERO KIT pentru sedanul Crown în nivele de echipare G, S şi B. Acesta include costă aproximativ 1.635 de euro şi diferă printr-o formă diferită a barelor de protecţie şi pragurilor laterale, însă se pot aplica şi dotările opţionale enumerate anterior, inclusiv jantele de 19 inci.

Atelierul TRD oferă de asemenea două pachete estetice diferite pentru maşinile în nivel de echipare RS şi G-S-B. Primul include bare de protecţie reproiectate, praguri laterale noi şi un spoiler pe uşa portbagajului. Acestea pot fi comandate şi într-o versiune Black Edition. Preţ total – 1.552 de euro după cursul actual de schimb.

Opţional se pun la dispoziţie: amortizoare suplimentare pentru eliminarea vibraţiilor şi zgomotelor, un set de stabilizatoare pentru uşi, set de jante de 19 inci din aluminiu forjat cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S şi piuliţe anti furt (5.472 euro), elemente de protecţie pentru mânerele uşilor, set de şuruburi speciale pentru plăcuţele de înmatriculare, un capac TRD pentru buşonul rezervorului de combustibil, buton personalizat de pornire/oprire a motorului, husă pentru cheie şi un parasolar calitativ.

Iată cum arată bodykit-ul pentru maşinile în nivel de echipare G, S sau B. Are acelaşi preţ şi poate fi combinat cu aceleaşi dotări opţionale.

Pentru noua Corolla Sport, Toyota nu oferă nimic, însă în schimb au pregătit câte ceva cele două ateliere de tuning. Programul de modificări AERO KIT pentru maşina în nivel de echipare superior G „Z” include un splitter pe bara de protecţie frontală, noi praguri laterale şi inserţii laterale pe bara de protecţie posterioară. Toate costă 1.015 euro.

Opţional se pot alege o serie de inserţii decorative cromate, corpuri de iluminat cu LED-uri pentru plăcuţa de înmatriculare posterioră, interior sau uşi, praguri personalizate la interior sau jante din aliaj de aluminiu de 15 (395 euro bucata) sau 16 inci (570 euro bucata).

Setul oferit de TRD include o serie de elemente exterioare care fac maşina să arate mult mai sportiv. Costă 1.241 de euro.

Opţional se pune la dispoziţie: elemente de protecţie pentru mânerele uşilor, set de şuruburi speciale pentru plăcuţele de înmatriculare, un capac TRD pentru buşonul rezervorului de combustibil, o scrumieră cu LED-uri şi încărcabilă de la energia solară, husă pentru cheie, o boxă portabilă JBL şi un set de jante de 15 inci care costă 470 de euro bucata.

Deocamdată modificări de ordin tehnic nu se prevăd.


Distribuie:
 • 34
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...