(update/video) BMW începe să dea jos camuflajul de pe noua Serie 1

(update 16.05.2019) BMW publică o nouă serie de fotografii cu noua generaţie BMW Seria 1, dar deja parţial camuflată. O astfel de campanie de promovare a fost derulată pe reţelele de socializare, împreună cu primele imagini de la interior, dar şi primul teaser al celui mai puternic Seria 1. După cum puteţi vedea, panoul de bord al hatchback-ului va fi unul digital, în stilul modelelor mai superioare.

Debutul public al noutății ar trebui să aibă loc peste câteva zile. La fel, mai aflăm, că astăzi în cadrul Adunării Generale Anuale a investitorilor BMW AG, organizată la Munchen, şeful BMW Harald Kruger a declarat că livrările modelului vor demara spre sfârşitul anului. De asemenea, premiera noului BMW Seria 2 Gran Coupe a fost mutată în primăvara anului 2020.


(update 15.04.2019) Primele imagini cu noul BMW Seria 1 în cea mai performantă versiune

Primele imagini cu noul BMW Seria 1 au ajuns pe internet. Acestea ne arată modelul de top BMW M135i xDrive, parţial deconspirat, dar suficient încât să ne arate noul design al maşinii.

Putem observa că noul automobil a beneficiat de noi faruri şi stopuri LED, o nouă şi mai impunătoare grilă a radiatorului în stilul celei de pe M340i xDrive, bare de protecţie în acest caz cu accente sport sub forma unor prize mai largi de aer, splitter, difuzor, inserţii contrastante, etc.

O serie de informaţii neoficiale, lansate împreună cu aceste fotografii, ne spun că noua platformă pe care este construită noua generaţie BMW Seria 1 se numeşte FAAR (Frontantriebsarchitektur sau front-wheel drive architecture) cu tracţiune faţă. Din punct vedere tehnic va prelua aproape tot ce are noul BMW X2 M35i.


(27.03.2019) Noul BMW Seria 1 finalizează testele! Concurentul lui Mercedes-AMG A 35 va avea la fel 306 CP

Vehiculele prototip camuflate ale noii generaţii BMW Seria 1 se află în prezent încă în curs de testare extinsă pe poligonul BMW din Miramas, sudul Franţei. Pistele şi circuitele speciale de acolo oferă condiții optime pentru rafinarea agilităţii și dinamicii noului BMW Seria 1.

Toate acestea au fost precedate de cinci ani de muncă intensivă pentru dezvoltarea și trecerea pe o arhitectură modernă cu tracțiune frontală.

Noul BMW Seria 1 va stabili noi standarde în clasa premium compactă din punct de vedere al dinamicii de conducere, oferind, în același timp, în mod semnificativ mai mult spațiu interior. Cu un set-up special pentru noua suspensie, tehnologiile inovatoare și integrarea tuturor componentelor și sistemelor de control legate de dinamica condusului, BMW Seria 1 va atinge un nivel mai mare agilitate atât cu nou dezvoltatul sistem de tracţiune faţă, cât și cu sistemul inteligent BMW xDrive.

“Clienții noștri vor simți direct reacția rapidă și precisă care oferă o experiență de conducere optimizată. BMW Seria 1 va fi un BMW autentic cu un caracter individual”, a menţionat Peter Langen, șef al departamentului Driving Dynamics la BMW Group.

Vezi şi: (foto) Noile BMW Seria 1 şi BMW Seria 2 Gran Coupe – premieră până la sfârşitul anului

Pe noul Seria 1, BMW a utilizat toată experiența acumulată în ultimii ani cu modelele BMW Group cu tracţiune faţă. Un element crucial pentru agilitatea extrem de mare a maşinii este tehnologia ARB (actuator contiguous wheel slip limitation), cunoscută de pe BMW i3s, care îşi sărbătorește acum debutul într-un vehicul cu motor cu ardere internă. Acest transfer de tehnologie de la un vehicul marca BMW i la brandul de bază BMW îmbunătățește decisiv tracţiunea, facilitând în același timp un control semnificativ mai sensibil și mai rapid al maşinii.

Tehnologia ARB, care va fi standard pe BMW Seria 1, dispune de un sistem de control a alunecării, poziționat direct în unitatea de control electronic a motorului în loc de unitatea de control separată pentru funcția DSC (Dynamic Stability Control). Fără căi de semnal lung, informațiile sunt transmise de trei ori mai repede, în timp ce viteza de reglare percepută de către conducătorul auto este de până la 10 ori mai rapidă. În strânsă coordonare cu funcția DSC, ARB se implică pentru a reduce în mod semnificativ puterea de subvirare de obicei întâmpinată pe vehiculele cu tracţiune faţă, dar fără intervenție de control pentru a stabiliza dinamica laterală.

Un alt sistem numit BMW Performance control (yaw moment distribution), de asemenea, vine standard și crește, în plus, agilitatea maşinii prin intervenția dinamică a frânelor. Mai mult decât atât, rigiditatea torsională a structurii corpului automobilului este îmbunătățită prin utilizarea unor componente de suspensie suplimentar orientate, cum ar fi nişte braţe sub formă de bumerang montate standard pe puntea din spate.

Primele detalii despre ce va ascunde sub capotă ne spun iniţial despre un model de top – BMW M135i xDrive. Pentru acesta a fost dezvoltat un nou agregat cu patru cilindri în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi cu un volum de 2.0 litri. Acesta devine cel mai puternic propulsor de acest gen, dezvoltat de BMW Group.

Coincidenţă sau nu, dar acelaşi volum, număr de cilindri şi putere (306 CP) dezvoltă motorul rivalului său principal – noul Mercedes-AMG A 35.

Unitatea va asigura proprietăți de manipulare extrem de dinamice prin soluții tehnice individuale, cum ar fi mecanisme bielă-manivelă rigide, pistoane şi biele noi, un turbo compresor mai mare care funcţionează pe bază de gaze de eşapament, precum și supape optimizate de injecție a combustibilului.

Noul BMW Seria 1 a făcut un salt major înainte şi în ceea ce privește spaţiul interior. Datorită noii arhitecturi cu tracţiune faţă, cu motoare transversale și a unui tunel central inferior, mai mult spațiu este acum disponibil decât în modelul precedent, mai ales pentru pasagerii care vor călători pe scaunele din spate. De exemplu, spaţiul pentru picioare a crescut acolo cu 33 milimetri, iar spaţiul de deasupra capului cu 19 milimetri.

Accesul la compartimentul din spate este acum mai ușor, iar capacitatea portbagajului a crescut cu 20 de litri, până la 380 litri. Astfel, noul BMW Seria 1 combină caracteristicile remarcabile de manipulare cu spațiozitatea îmbunătățită semnificativ.

Noul BMW Seria 1 este programat pentru debut până la sfârşitul acestui an.

Vezi şi: Imagini spion: Noul BMW Seria 1, comparat în dimensiuni cu un VW Golf

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/