(foto) Noul Brabus Ultimate 125 costă mai scump decât un Porsche

Atelierul de tuning Brabus prezintă un proiect inedit, bazat pe una dintre cele mai compacte maşini de oraş din lume – smart fortwo. Maşina a primit o culoare turcoaz aprinsă pentru caroserie, trei terminaţii ale eşapamentului şi un nou nume –  Ultimate 125.

Brabus Ultimate 125 presupune o modificare complexă a modelului smart fortwo. În imagini ni se prezintă varianta decapotabilă a modelului, însă specialiştii germani spun că pot face să arate la fel şi modelul cu acoperiş tare.

Vezi şi: (foto) Brabus 650 Cabrio e decapotabila în care vei dori să îţi petreci vara

Motorul turbo de 0.9 litri de sub capotă poate acum dezvolta 125 de cai putere, în timp ce cuplul maxim atinge 200 Nm. Într-o astfel de configuraţie, compacta poate accelera până la 100 de km/h în doar 9.2 secunde, în timp ce viteza maximă nu depăşeşte 175 de km/h.

Pe lângă upgrade-ul pe care l-a primit propulsorul cu trei cilindri, smart fortwo cabrio a fost schimbat şi la exterior. Automobilul s-a ales cu un kit exterior aerodinamic cu forme atletice, care se combină de minune cu jantele de 18 inci, acestea din urmă fiind cele mai uşoare din lume pentru o asemenea dimensiune.

Vezi şi: (foto) Brabus 650 Cabrio e decapotabila în care vei dori să îţi petreci vara

Cele din faţă cântăresc 6.7 kilograme şi sunt acoperite de anvelope 205/35, iar cele din spate au o greutate de 7.1 kg fiecare şi anvelope 235/30.

Culoarea Blu Glauco a exteriorului continuă şi în habitaclu, acolo unde tapiţeria este făcută într-o nuanţă asemănătoare şi mai este combinată cu piele de culoare neagră pentru contrast. Pe praguri se vor regăsi inscripţii Brabus iluminate cu o culoare roşie, inserţii din oţel inoxidabil pe pedale şi covoraşe din velur.

Cifra 125 din denumire nu semnifică doar puterea motorului, ci şi numărul total de exemplare care se vor produce. Clienţii îşi pot comanda deja un Brabus Ultimate 125 pentru un preţ de 49.980 de euro, în Germania, pentru varianta “coupe”, în timp ce pentru cea decapotabilă se cer 52.800 de euro. De menţionat că în ţara noastră de aceşti bani îţi poţi cumpăra un Porsche 718 Cayman sau Boxster cu câteva dotări în plus.

Compacta va putea fi admirată la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi şi: (foto) Brabus modifică noul E-Class. Câteva maşini le va aduce la Geneva

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/