(foto) Noul Ford Explorer a devenit primul SUV hibrid din industrie care va fi folosit de poliţie pentru urmăriri

Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

În Statele Unite ale Americii, gigantul Ford este principalul furnizor de mașini pentru poliția locală. La momentul actual, forţelor de ordine le sunt pregătite şi livrate şapte modele speciale, prin care sedanuri, crossovere şi chiar pick-up-uri F-150 sau variante Transit pentru transportul prizonierilor închisorilor.

Una dintre cele mai populare modele este Ford Police Interceptor Utility, maşină care în varianta pentru civili este cunoscută sub numele Explorer. Acum câteva ore Ford a demonstrat conducerii poliţiei noua generaţie a modelului, ce-i drept cu uşile închise, însă unele informaţii despre automobil au fost făcute publice, alături de primele imagini cu maşina pre-producţie.

Este deja cunoscut faptul că pe noul Explorer va fi înlocuită platforma actuală cu un aranjament transversal al motorului și cu tracţiune faţă, cu una pe care propulsorul va fi poziţionat longitudinal, în timp ce tracţiunea se va muta pe puntea din spate şi va fi permanentă. Totodată, în premieră pentru model, va debuta o unitate de propulsie hibridă şi maşinile de poliţie doar pe aceasta o vor avea.

Aşadar, urmărirea infractorilor va deveni mai puţin costisitoare şi mai prietenoasă cu mediul. Ford a afirmat că un crossover hibrid va fi cu până la 40% mai eficient în privinţa consumului, comparativ cu motorul V6 de 3.7 litri pe benzină, singurul care este pus şi doar pe exemplarele Explorer de poliţie care mai pot fi comandate acum.

În plus, hibridul va fi mai dinamic decât modelul actual și va putea dezvolta o viteză maximă mai mare. Mașinile de poliție de generaţie nouă vor avea un sistem de tracţiune integrală deja în configuraţia de bază.

Consumul redus de carburant va duce la economii anuale de 3.200 de dolari. Dacă aceste economii s-ar fi aplicat la fiecare utilitar Ford Interceptor Utility vândut în 2017, ar echivala cu peste 126 milioane de dolari sau peste 43 de milioane de galoane de combustibil economisite.

*În aceste trei imagini, actualul Ford Police Interceptor Utility (U502)

Noua unitate de propulsie, de asemenea, reduce timpul de ralanti al motorului pentru a economisi combustibil atunci când autovehiculul staționează. Totodată, poate asigura cu energie electrică girofarurile, luminile suplimentare, calculatoarele, staţia radio şi alte echipamente, de la setul de acumulatori din litiu-ion, permițând motorului pe benzină să se oprească și să ruleze intermitent doar pentru a încărca bateria.

Unitatea de propulsie va putea să se comute automat la un regim de funcţionare cu performanțe maxime atunci când va fi necesar. Setul de acumulatori este ascuns într-un loc în care nu ia spaţiul pasagerilor sau a celui din portbagaj. Noul Police Interceptor Utility hybrid mai beneficiază şi de o construcţie exclusivă care îi va proteja pe pasageri în cazul unei lovituri din spate cu o viteză de 120 de km/h!

Printre alte dotări se numără un modem Ford standard şi un serviciu Ford Telematics care poate fi folosit gratuit timp de doi ani – un instrument performant, ușor de utilizat, care oferă date referitoare la utilizarea combustibilului, reducerea emisiilor de CO2 și „sănătatea” vehiculelor.

De asemenea, prin noua funcţie Police Perimeter Alert care foloseşte sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte la un unghi de 270 de grade, se pot detecta mişcările din afara maşinii pentru a determina un potenţial pericol. Dispune de un afișaj vizual în panoul de bord, care prezintă obiectele în mișcare, itinerarul acestora și nivel de amenințare. Atunci când se detectează o situaţie suspectă, vehiculul emite automat un zgomot puternic, închide ferestrele și blochează ușile.

Mai este disponibilă şi nouă cameră video spate pentru ca poliţiştii să poată vedea ce se face în spatele maşinii, iar cu ajutorul Class III trailer tow package noul Explorer poate tracta remorci de până la 2.26 tone.

Ford este deja gata să accepte comenzi pentru noul Police Interceptor Utility hybrid, însă livrările vor începe abia în mai 2019. Aparent, aproximativ în aceeași perioadă de timp pe piața americană va fi lansat şi noul Ford Explorer pentru civili, a cărui premieră va avea loc la unul dintre saloanele auto locale din iarna care vine.

Vânzările Ford Police Interceptor Utility au crescut cu 5% în 2018 şi în prezent reprezintă deja 65% din piața totală a vehiculelor de poliție din SUA!


Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate