in , ,

(video) Noul Lamborghini Terzo Millennio Concept – supercarul electric care a fost creat şi de un român

Compania italiană Lamborghini a prezentat conceptul unui supercar al viitorului. Numit Lamborghini Terzo Millennio Concept, automobilul a fost făcut de inginerii mărcii în colaborare cu specialiştii de la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT), aflat în oraşul Cambridge.

Noutatea are menirea să demonstreze câteva tehnologii pe care le vom vedea pe automobilele de serie peste câteva decenii.

Lamborghini însăşi a menţionat că acest concept a fost adus din şi este destinat pentru “al treilea mileniu”. Este pus în mişcare de o unitate de propulsie electrică, mai exact de câte un motor electric care se regăseşte în fiecare roată, şi arată cum se va dezvolta designul mărcii în viitor.

Vezi şi: (foto) După primul SUV Lamborghini va apărea şi primul sedan Lamborghini

De menţionat că Lamborghini colaborează cu MIT de mai multă vreme, în domeniul dezvoltării unor sisteme avansate de stocare a energiei. În particular, profesorul de chimie de origine română Mircea Dincă şi profesorul de inginerie mecanică Anastasios John Hart sunt membri în subdiviziunea Lamborghini care se ocupă de cercetare şi dezvoltare.

Terzo Millenio demonstrează o maşină super sport care are o structură foarte uşoară şi este orientată spre a atinge o eficienţă aerodinamică excepţională. Designul brutal este asigurat de caroseria din fibră de carbon care are numeroase spaţii în construcţie, toate fiind folosite pentru circulaţia curenţilor de aer.

Revenind la unitatea de propulsie, aflăm că aceasta este compusă din mai multe supercondensatoare şi unităţi de stocare a energiei, majoritatea fiind integrate chiar în structura caroseriei. Caracteristicile tehnico-dinamice ale acestui concept rămân necunoscute deocamdată, însă aflăm că dezvoltatorii nu au reuşit doar să scoată o putere mare, ci şi să facă un sistem de încărcare rapidă, o regenerare eficientă datorită energiei cinetice, dar şi nişte acumulatori care vor degrada foarte încet pe măsură ce trece timpul.

Panourile caroseriei sunt de fapt nişte seturi de baterii. Acestea sunt atât de subţiri încât au fost integrate între învelişul exterior şi interior al caroseriei. Energia este livrată celor patru motoare prin nişte nano canale din fibră de carbon.

Mai mult, Lamborghini şi MIT spun că intenţionează să dezvolte un tip de fibră de carbon care se va auto restaura. Sistemele electronice de pe automobilele viitoare vor monitoriza structura panourilor din fibră de carbon şi dacă se vor găsi crăpături sau diverse deteriorări, acestea vor fi umplute automat cu o substanţă chimică regenerativă. Această tehnologie va face posibilă producerea chiar şi a componentelor din carbon cu un nivel sporit de uzură.

Creatorii au dat asigurări că astfel de tehnologii vor apărea pe maşinile de serie după anul 2040.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?