(foto) Noul Lamborghini Urus va avea 650 de CP sub capotă şi cele mai mari discuri de frână din lume

Distribuie:
 • 41
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Compania Lamborghini a dezvăluit parţial caracteristicile tehnice ale noului SSUV (Super Sport Utility Vehicle) Urus. Noul model al mărcii, care va debuta peste câteva zile are un motor V8 sub capotă şi cele mai mari discuri de frână din lume.

Acestea şi alte câteva informaţii interesante au fost dezvăluite într-un reportaj de către colegii noştri de la Motor Trend, care au avut deosebita ocazie să încerce performanţele unui prototip de teste.

Vezi şi: (video) Lamborghini Urus include regimul Corsa şi ne arată designul său exterior

Astfel, aflăm că sub capota noului Lamborghini Urus va fi montat un V8 twin-turbo, originar de la Audi, care produce 650 de CP şi 850 de Nm. Cutia de viteze va fi una automată cu opt trepte, folosită pentru prima dată pe un automobil al mărcii italiene.

SSUV-ul construit pe baza platformei MLB Evo şi cu o greutate de aproximativ 2.155 de kilograme va putea accelera de la 0 şi până la 100 de km/h în 3.7 secunde. Acceleraţia poate fi făcută şi în 3.3 secunde, asta dacă sunt condiţii de drum şi meteorologice ideale. Viteza maximă depăşeşte 300 de km/h.

Vezi şi: (video) Noul SSUV Lamborghini Urus va putea merge prin off-road cu peste 150 de km/h

Noul Lamborghini Urus va fi dotat şi cu cele mai mari discuri de frână montate vreodată pe automobile de serie. Pe puntea din faţă vor exista standard mecanisme carbono-ceramice cu discuri cu un diametru de 440 de mm (!) şi cu 10 pistoane în etriere (!). Roţile din spate vor folosi nişte discuri cu un diametru de 371 de mm şi cu patru pistoane în etriere.

O simplă comparaţie: acelaşi Bugatti Chiron are discuri de 420 de mm în faţă.

Vezi şi: (foto) Interiorul noului SSUV Lamborghini Urus a fost deconspirat

De asemenea, standard noul Urus va avea nişte jante de 21 de inci, iar opţional vor exista de 22 şi chiar 23 de inci. Anvelopele vor fi făcute special pentru acest model de către Pirelli – P Zero Corsa cu indice L, de la Lamborghini. Asemenea există şi pe modelul construit în ediţie limitată – Centenario.

Vezi şi: (video) Lamborghini Urus include al doilea regim Neve şi derapează frumos pe zăpadă

Noul Lamborghini Urus, care este construit pe baza aceleaşi platforme pe care o foloseşte Audi Q7, Bentley Bentayga sau noul Porsche Cayenne, nu va fi disponibil cu un motor bi-turbo W12 de 6.0 litri.

Maurizio Reggiani, şeful departamentului cercetare şi dezvoltare a mărcii italiene, a declarat jurnaliştilor că lipsa unui astfel de propulsor este motivată de piaţa chineză, una importantă şi chiar principală pentru Lamborghini, acolo unde pentru maşinile cu motoare mai mari de 4.0 litri volum se impune o taxă suplimentară pentru „lux”.

Vezi şi: (video) Lamborghini a început campania de promovare a primului SSUV. Primul teaser cu noul Urus

Amintim că premiera noului Lamborghini Urus va avea loc în Italia pe 4 decembrie 2017. AutoBlog.MD va încerca să transmită evenimentul special în direct.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 41
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...