(foto) Noul Lexus LS este propulsat de un sistem Multi Stage Hybrid

Înainte ca Salonul Auto de la Geneva să îşi deschidă uşile, marca premium Lexus a dezvăluit câteva caracteristici tehnice despre sedanul pe care îl va prezenta acolo LS 500h.

Presa de specialitate îl desemnează drept concurent principal pe Mercedes-Benz S500 plug-in hybrid cu ai săi 448 CP.

În particular, Lexus LS 500h a primit o unitate de propulsie hibridă numită Multi Stage Hybrid System. Aceasta este compusă dintr-un motor pe benzină V6 Dual VVT-I de 3.5 litri, care potrivit unor informaţii neoficiale ar produce 295 CP, alături de două agregate electrice. Puterea totală s-ar putea ridica la circa 360 de cai.

Reprezentanţii brandului menţionează că utilizarea unei astfel de unităţi de propulsie, în combinaţie cu o transmisie automată cu 10 trepte, “îmbunătăţeşte răspunsul pedalei de acceleraţie, măreşte eficienţa utilizării combustibilului şi reduce emisiile de CO2 în atmosferă”.

Vezi şi: (foto) Noile Lexus LS 500h şi Lexus RC F GT3 vor fi principalele atracţii ale mărcii la Geneva

Potrivit informaţiei disponibile curent, noul Lexus LS 500h se va putea deplasa în regim electric cu o viteză maximă de 140 km/h, păstrând în acelaşi timp “o mişcare moale şi liniştită”.

Vizual, noul model nu se va deosebi cu nimic faţă de varianta obişnuită, în afară de logo-uri. Mai multe detalii vom afla la Salonul Auto de la Geneva.

În viitor pe piaţă ar putea fi lansată şi o versiune care se va mişca pe baza hidrogenului. Pentru aceasta se va împrumuta unitatea de propulsie de pe Toyota Mirai şi se va modifica. Un astfel de model ar putea fi orientat pentru clienţii din oraşele mari, acolo unde în curând vor fi impuse cerinţe ecologice mai aspre.

Amintim că la Salonul Auto de la Detroit, la începutul acestui an, a avut loc premiera mondială a noii generaţii Lexus LS 500. Automobilul a primit un motor V6 pe benzină care produce 421 CP, cuplat la o transmisie automată cu 10 trepte.

Vezi şi: (foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Noua generaţie Lexus LS

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/