in

(foto) Noul Volvo XC40 debutează în versiune Inscription şi cu primul motor pe benzină cu trei cilindri

Volvo Cars, producătorul premium de mașini, a lansat astăzi o nouă propulsie Drive-E cu doar trei cilindri pentru XC40. Debutul agregatului T3 a fost ales să fie făcut în segmentul compact SUV.

Noul motor este primul cu trei cilindri şi alimentat cu benzină din istoria companiei de 91 de ani!

Noul motor turbo pe benzină de 1.5 litri, cu trei cilindri în linie şi cu sistem de injecție directă, a fost dezvoltat în Suedia, folosind același design modular ca și cel al motoarelor cu patru cilindri Drive-E. Standard, propulsorul este cuplat la o cutie de viteze mecanică cu şase trepte, iar opţional, una automată cu opt trepte, va fi disponibilă din 2019. Tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă.

Caracteristicile sunt următoarele: 156 CP şi 265 Nm de cuplu, 0-100 de km/h în 9.4 secunde, viteză maximă – 200 de km/h, consum mediu: 6.2-6.4 litri/100 de km.

Potrivit Volvo, noua propulsie cu trei cilindri a fost concepută în mod deliberat pentru integrarea în mașinile viitoare plug-in hibrid Twin Engine. O opțiune hibridă și pură electrică pentru XC40 va fi adăugată mai târziu!

Vezi şi: (foto) Noul Volvo XC40 este prezentat la Chișinău și a atras deja zeci de curioși

Pe lângă noul motor dezvoltat pentru XC40, Volvo Cars anunţă debutul versiunii de lux Inscription, care va oferi un nivel de echipare mai bogat faţă de cel de bază numit Momentum şi cel care oferă conotaţii sportive, numit R-Design.

Nivelul de echipare Inscription aduce mai multe opţiuni de jante cu dimensiuni cuprinse între 18-20 de inci, noi inserţii pe kitul exterior aerodinamic, margini cromate pentru geamurile laterale şi grila radiatorului, alături de culori mai speciale pentru caroserie.

La interior se adaugă un levier care imită o bucată de cristal și decorul atractiv Driftwood, pe care Volvo l-a introdus pentru prima dată în SUV-ul său de dimensiuni medii XC60.

Vezi şi: (video) Test Drive: Volvo XC60 – Premieră

Un Volvo XC40 va putea fi individualizat şi mai mult prin accesorii cum ar fi: jante din aliaj de 21 de inci Black Diamond și un nou styling kit care adaugă inserţii din oţel inoxidabil pe caroserie, alături de terminaţii duble şi integrate ale eşapamentului.

Apropo, dieselul actual D3 de 150 CP și motorul pe benzină T4 de 190 CP sunt adăugate, de asemenea, pentru extinderea ofertei motorului XC40. Acestea sunt deja disponibile la comandă în ţara noastră.

Vezi neapărat: (foto/video) Noul Volvo XC40 a devenit mai accesibil pentru că are un nou preţ de start în Moldova

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?