(video) Cum arată sub capotă, la interior şi ce sunet produce Mustang-ul Mach 1 din oraş

(04.02.2019) Un cititor AutoBlog.MD ne-a trimis mai multe imagini la adresa redacţiei, cu automobilul Ford Mustang Mach 1 de primă generaţie, care, recent, a fost surprins într-o parcare subterană. Acestea ne confirmă că maşina a ajuns în Moldova pe vreme bună, încă înainte de începerea iernii.

Automobilul american a beneficiat de o inspecţie tehnică şi schimb de lubrefianți într-un service din capitală. De asemenea, din imagini putem vedea interiorul automobilului, tapiţat cu piele de culoare albă, numeroase inserţii din lemn, covoraşe originale, dar şi o cutie de viteze automată!

Sub capotă, din punct de vedere estetic, situaţia stă mai prost, însă există loc de intervenții pentru restaurare. Motorul funcţionează bine.


(01.02.2019) În parcarea subterană a unui bloc din capitală își petrece iarna o maşină foarte deosebită, un exemplar în stare foarte bună a modelului Ford Mustang Mach 1 de primă generaţie, produs doar în perioada anilor 1969-1970.

Automobilul a fost creat de Ford doar într-o caroserie SportsRoof, cunoscută şi sub denumirea de Fastback.

Anume datorită succesului acestei maşini, constructorul american a luat decizia ca modelul GT să nu se mai producă după 1969, datorită vânzărilor de 5.396 de unități versus 72.458 pentru Mach 1. Mustang a început să poarte insigna GT din nou abia din 1982.

FOTO: facebook.com/Smotramdofficial

Modelul din imagini indică pe priza de aer de pe capotă cifra 351, care reprezintă volumul motorului în “cubic inch”. Acest lucru înseamnă că sub capotă se ascunde fie un propulsor V8 de 5.8 litri care produce 253 CP şi 481 Nm, fie o versiune mai puternică cu 294 sau 304 CP şi un cuplu maxim de 522 Nm.

Cutia de viteze oferită standard era una automată cu trei trepte, însă exista şi opţiunea uneia manuale cu acelaşi număr de rapoarte sau cu patru.

În această generaţie mai exista o motorizare cu motor de 6.4 litri (390 cu in) cu 324 CP şi 579 Nm, dar şi modele folosite mai des în drag racing, Cobra Jet şi Super Cobra Jet, cu V8 de 7.0 litri (428 cu in) care produceau 340 CP şi 597 Nm.

FOTO: facebook.com/Smotramdofficial

Modelul Mustang Mach 1 se deosebea de un Mustang obişnuit printr-o suspensie diferită în dependenţă de motorul ales. Modelele cu cele mai voluminoase motoare aveau componente mai dure, mai groase şi mai rezistente.

De asemenea, se mai deosebea prin semnalizatoarele de direcţie integrate jos în bara de protecţie spate, priza de aer specifică de pe capotă, inserţii din lemn la interior, materiale izolatoare sonor, scaune sport, etc.

Iată ce sunete spectaculoase produce:

Vezi şi: (video) Reportaj special: Ford Mustang din 1967 – istoria din spatele mașinii care ne-a impresionat în 2018

Vezi şi: (video) O bijuterie pe străzile oraşului. Doi fraţi din Chişinău au readus la viaţă un Pontiac Parisienne

Vezi şi: (foto) Maşină autentică sau o replică? Iată ce frumuseţe a apărut pe străzile din Chişinău

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire!

FOTO: photoart.ch

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/