(foto) O companie de car sharing din România îşi cumpără o flotă record de maşini electrice

Distribuie:
 • 32
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pony s-a remarcat deja cu lansarea primului serviciu de car sharing din România, care a debutat la Cluj în toamna anului trecut. Acum compania va lucra mai eficient şi va deveni mai modernă datorită achiziţiei a câteva exemplare BMW i3.

Pony Car Sharing BMW i3 Romania_12

Pony Car Sharing este un program dedicat mediului de business. Angajaţii companiilor care funcţionează în clădirile de birouri vor putea prelua şi returna maşini într-o zonă fixă (station based car sharing) pentru deplasările zilnice de serviciu.

Acum compania are în plan achiziţia, până la sfârşitul anului, a 15 modele BMW i3 care vor fi folosite într-o serie de programe în Cluj şi Bucureşti. Este un record pentru o astfel de achiziţie în România. Flota include atât automobile electrice cât şi range extender.

„Ne bucurăm că BMW România crede în proiectul Pony, în soluţii moderne de mobilitate,  pentru că dincolo de aspectul estetic deosebit, BMW i3 se dovedește cea mai potrivită mașina pentru serviciile de car sharing din orașele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare”, Demis Ghindeanu, unul din fondatorii Pony.

Pony Car Sharing BMW i3 Romania_07

Pony Car are un plan amplu de extindere a serviciilor şi propune o serie de premiere absolute pentru România. Astfel, compania va fi prima care va include în flota de car sharing automobile electrice şi va oferi un program dedicat mediului de business în Bucureşti şi Cluj.

„BMW i3 s-a dovedit o alegere foarte interesantă pentru programele de car sharing din Europa de Vest şi Statele Unite. Prin programul DriveNow, mai bine de 150000 de clienţi au avut posibilitatea să conducă electric, acoperind deja peste trei milioane de kilometri. Suntem foarte încântaţi de colaborarea cu Pony Car Sharing care a dezvoltat un pachet de servicii modern, la nivelul celor oferite de BMW în alte părţi ale lumii”, explică Dana Popescu, manager BMW i România.

Pony Car Sharing BMW i3 Romania_19

Acum compania a creat un program dedicat pentru clădirile de birouri, care presupune preluarea şi returnarea maşinii într-o zonă fixă (station based car sharing). Acesta se poate dovedi o soluţie ideală pentru companiile care au nevoie de un automobil pentru deplasările zilnice de serviciu de la birou.

În aceste condiţii, un automobil electric se poate dovedi o formulă facil de implementat – de fiecare dată cursa terminându-se cu returnarea maşinii la staţia de încărcare.

Automobilul electric poate să fie o soluţie ideală pentru oraş, costurile de utilizare şi întreţinere fiind semnificativ mai mici.

Pony Car Sharing este prima companie de car sharing din Romania, înființă la Cluj în anul 2015. În prezent flota de mașini este formată din 50 de automobile, iar în primele 6 luni de la deschiderea oficială are un număr de peste 2.500 de utilizatori care au efectuat peste 15.000 de curse.


Distribuie:
 • 32
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...