in

COOLCOOL

(foto) Opt obiceiuri ale şoferilor începători care pur şi simplu “ucid” un automobil

Obţinerea unui permis de conducere nu înseamnă şi însuşirea totalmente a artei de control a unui automobil. Nu trebuie de uitat că un autovehicul este unul dintre cele mai complicate dispozitive de uz casnic să spunem aşa.

Un şofer începător pe zi ce trece începe să-şi formeze deprinderile necesare pentru a manipula o maşină şi într-o perioadă de aşa-zis stagiu ar fi bine dacă ar beneficia de suportul unui conducător cu experienţă. Din păcate, majoritatea sunt nevoiţi să să învețe doar din propriile greşeli şi experienţă.

În context au fost adunate opt cele mai frecvente greșeli pe care le fac şoferii începători. Nu se recomandă repetarea acestora dacă se doreşte ca automobilul să funcţioneze corect şi să poată deservi proprietarul pe o durată lungă de timp.

Vezi şi: (video) Cinci lucruri pe care şoferii începători nu trebuie să le facă iarna

FOTO: inorehovo.ru

Treapta Reverse

Una dintre cele mai răspândite greşeli ale multor şoferi este includerea bruscă a treptei Reverse înainte ca maşina să oprească complet. Experţii dau asigurări că acest lucru duce foarte repede la defectarea transmisiei şi poate strica complet cutia de viteze.

Este valabil atât pentru autovehiculele cu o cutie de viteze manuală, cât şi cu una automată!

Vezi şi: (video) Ştiai asta? Ce urmează dacă incluzi marşarierul la o cutie manuală sau automată în timpul mişcării

FOTO: carfromjapan.com

Aşteptarea golirii rezervorului şi alimentării acestuia doar atunci

Nicidecum nu se recomandă aşteptarea golirii rezervorului şi doar după ce apare martorul luminos pe bord să fie efectuată alimentarea cu carburant (în dependenţă de situaţii). Acest lucru este dăunător pentru toate sistemele automobilelor.

Într-un rezervor gol, pe pereți se adună sediment, iar murdăria din filtru intră în pompa de carburant, ceea ce face dificilă alimentarea motorului cu combustibil.

FOTO: carsandspecs.com

Mâna pe levier

Începătorii de multe ori şi mai mereu ţin o mână pe levierul cutiei de viteze, şi nici măcar nu bănuiesc că acest lucru dăunează mașinii. Da, greutatea mâinii este mică, dar aceasta este capabilă să creeze o presiune asupra cutiei de viteze. Roţile dinţate se pot mişca incontrolabil în caneluri şi asta poate duce la uzuri în cutie.

FOTO: shutterstock.com

Frânarea în pantă

Ideal, se recomandă ca mereu frânarea să fie realizată cu ajutorul ambreiajului şi a motorului, iar pedala propriu-zisă să fie folosită doar în situaţii fixe. Piciorul pe frână duce la încălzirea sau supra încălzirea după situaţii a discurilor şi a plăcuţelor de frână.

FOTO: carfromjapan.com

Frânarea bruscă şi frecventă

Frânarea frecventă și deosebit de bruscă duce foarte repede la uzarea plăcuțelor și discurilor de frână. Şoferii trebuie să înveţe să o efectueze ușor și să monitorizeze starea furtunurilor de frână.

Zgomot suspect

Într-o mașină care funcționează cap-coadă nimic niciodată nu face niciun zgomot. Cu părere de rău, şoferii începători încă nu pot distinge bine sunetele şi adesea ignoră zgomotele care pot semnala probleme grave. Unor astfel de conducători li se recomandă să fie atenţi şi să nu fie leneși când vine vorba de efectuarea unei inspecții tehnice.

FOTO: dklawllc.com

Condusul lent, cu viteze reduse

Să recunoaștem, nimănui nu-i place să vadă “broaşte ţestoase” pe străzile oraşelor sau pe drumurile din afara zonelor urbane. A exagera de asemenea nu este nevoie, ci pur şi simplu este necesar un control al vitezeii şi o deplasare adecvată.

Rularea cu o viteză mică poate crea situaţii de accident, unde mai pui că propulsorul consumă într-un astfel de regim mai mult carburant.

Vezi şi: Nou-nouţă sau second-hand? Sfaturi pentru şoferii începători la achiziţionarea primei maşini

FOTO: claimsjournal.com

Frâna de mână

Ignorarea frânei de mână atunci când este efectuată parcarea unui automobil nu se recomandă. Nu trebuie forţat suplimentar motorul şi reductorul: scoateţi cutia din viteză şi trageţi frâna de mână.

Vezi şi: (video) Belea pe capul unui şofer. A uitat să tragă frâna de mână într-o staţie PECO din Chişinău

Vezi şi: (video) Este sau nu necesar să tragi frâna de mână apăsând mereu butonul? Iată răspunsul

FOTO: medcom.id

Sursă: dnpmag.com

Iti place articolul?