in , ,

(foto) PARIS 2016: Premieră mondială – Hyundai RN30 Concept

Compania Hyundai a adus la Salonul Auto de la Paris conceptul RN30 – un precursor al primului hatchback fierbinte din gama producătorului sud-coreean. Prototipul are un motor care oferă 380 de cai putere!

hyundai-rn30-concept_0

Sub capota acestui sportcar este instalat un motor de 2.0 litri, cu patru cilindri, în care a fost instalat o turbină mai mare şi pistoane forjate. Agregatul dezvoltă 380 CP şi 451 Nm. Transmisia este una robotizată cu şapte rapoarte şi cu un ambreiaj umed.

Hyundai RN30 a primit un sistem de tracţiune integrală şi un sistem electronic care imită blocarea diferenţialului. Caracteristicile dinamice nu au fost dezvăluite.

În construcţia maşinii s-a folosit un plastic special, dezvoltat de concernul chimic BASF. Cei de la Hyundai au menţionat că acest material este “dur, uşor şi ecologic, o adevărată alternativă fibrei de carbon tradiţionale”.

hyundai-rn30-concept_9

Hyundai RN30 a fost construit pe baza noii generaţii a hatchback-ului i30. În acelaşi timp, lăţimea a crescut cu 30 de mm, iar înălţimea a scăzut cu 84 de mm.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie Hyundai i30

Conceptul are la exterior un kit aerodinamic foarte agresiv care include un splitter frontal, aripi laterale, un eleron şi un difuzor. Eşapamentul are o terminaţie dublă, jantele din aluminiu măsoară 19 inci şi blocurile optice sunt cu LED-uri.

hyundai-rn30-concept_17

Versiunea de serie a conceptului va apărea în 2017 şi ar putea fi numită i30 N. Informaţiile neoficiale spun că aceasta va avea o tracţiune pe puntea din faţă, un motor turbo cu 260 de cai putere şi o transmisie mecanică cu şase trepte.

Iti place articolul?