(foto) Prăpăd în Japonia din cauza taifunului Jebi. Un dealer Ferrari a pierdut 51 de maşini

Ghinion pentru un dealer oficial Ferrari de pe insula Rokko din sectorul Higashinada a municipiului Kobe din prefectura japoneză Hyogo. Proprietarul salonului auto a rămas fără 51 de automobile, după ce apa de mare adusă de taifunul Jebi le-a intrat în motoare.

FOTO: sankei.com

Despre această pierdere s-a aflat acum câteva ore, dintr-un interviu cu directorul showroom-ului, după ce apele s-au retras. Potrivit acestuia, el nu s-a aşteptat că intemperia va lovi atât de violent zona, pregătindu-se preliminar cu saci de nisip şi alte măsuri. Însă nimic nu a putut sta în calea apelor, scrie news.sina.cn

La acel moment, dealerul Ferrari avea 53 de autoturisme noi și uzate în salon. Taifunul i-a adus un val de apă care s-a ridicat până la o înălțime de aproximativ un metru. În total 51 de maşini au fost scufundate aproape complet. 

“Suntem unul dintre puținele magazine de mașini care vând Ferrari în Japonia, nu mă așteptam la o pierdere atât de mare. E mai grav decât se aștepta inițial. Chiar nu știu ce să spun”.

Prejudiciile se ridică la peste un miliard de yeni japonezi (circa 150 de milioane de lei moldoveneşti). Maşinile în care au intrat apa de mare vor merge la dezmembrări. Printre acestea se numără şi unele care au proprietari, iar managerul speră că toate cheltuielile le va acoperi asigurarea.

Ultimul automobil nou care a fost expus în showroom a fost un Ferrari 488 Pista. Deocamdată nu putem şti care a fost soarta supercarului din imagini.

Vezi şi: Videoclipul zilei: Iată ce maşini au pierdut bogaţii din SUA după uraganul Harvey

Iată cum arăta showroom-ul înainte de a fi inundat. Puteţi roti cu mouse-ul şi “merge” prin clădire.

Prăpădul care l-a făcut taifunul Jebi prin alte regiuni. Cunoscut şi sub denumirea “Feiyan” super taifunul este cel mai puternic pe care Japonia l-a întâlnit din 1993 până în prezent.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/