in ,

(foto) Premieră: Aston Martin Vanquish S Ultimate Edition. Vor fi produse doar 175 de maşini

Aston Martin introduce ediţia specială Ultimate pentru modelul său sport Vanquish S, a cărui carieră se apropie de sfârşit.

În total vor fi produse 100 de coupeuri şi 75 de maşini decapotabile, toate fiind demne de a ajunge în proprietatea unor colecţionari.

Din punct de vedere tehnic, maşinile din ediţia specială nu se deosebesc cu nimic de modelele obişnuite Vanquish S şi Vanquish S Volante. Sub capotă este montat un V12 natural aspirat, care are un volum de 5.9 litri şi produce 603 cai putere. Cutia de viteze este una automată ZF cu opt trepte.

Acceleraţia 0-100 de km/h o fac ambele automobile în 3.5 secunde, iar viteza maximă se ridică la 323 de km/h. Acestea mai au o suspensie adaptivă şi mecanisme de frânare carbono-ceramice.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Însă, ediţia specială nu se remarcă prin caracteristici tehnice, ci prin designul exterior şi interior. La alegere, clienţii vor putea comanda una din cele trei combinaţii disponibile.

Prima se numeşte Contrasting Carbon (cea afişată în imaginile disponibile) şi presupune o caroserie vopsită într-o nuanţă neagră, cu inserţii de culoare bronz şi fibră de carbon. O schemă de culori analogică este folosită şi în habitaclu.

O a doua combinaţie este numită Sport Line – o caroserie vopsită într-o nuanţă gri cu inserţii de culoare albastră, alături de un habitaclu tapiţat cu piele gri şi cu inserţii contrastante de culoare galbenă şi albastră.

Mai există şi combinaţia Modern Lux care aduce o nuanţă albă de vopsea pe caroserie şi cu inserţii de culoare bronz, în timp ce habitaclul este tapiţat cu piele maro şi cu inserţii de culoare neagră.

Automobilele nu vor fi disponibile pentru clienţi din SUA. În Marea Britanie şi Germania coupeul costă de la 211.995 lire sterline şi 278.995 de euro, iar decapotabila cel puţin 223.995 de lire sterline şi 293.995 de euro.

Comenzile pot fi deja procesate, iar primele maşini vor ajunge la proprietari în primul trimestru al anului 2018.

Vezi şi: (galerie foto) Premieră: Aston Martin anunţă Vanquish Zagato Speedster, dar şi o variantă Shooting Brake

Iti place articolul?

-1 points
Upvote Downvote