(foto) Premieră europeană – KIA Sportage facelift devine primul model al mărcii cu unitate diesel mild-hybrid

Distribuie:
 • 9
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

KIA Motors a dezvăluit astăzi crossoverul actualizat Sportage, introducând pe modelul global şi bestseller în Europa o serie de îmbunătățiri.

Designul exterior a fost actualizat, dispune de un habitaclu cu tehnologii de ultimă oră, iar cel mai important – propulsoarele corespund pe deplin cu viitoarele standarde de emisii.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noua KIA Sportage – Premieră

Deocamdată au fost publicate puţine imagini oficiale, însă acestea sunt destule pentru a ne arăta schimbările pe care le-a suferit modelul, inclusiv în nivel de echipare superior GT Line.

Din punct de vedere vizual, crossoverul are acum un aspect mai sportiv, mai atrăgător. Barele de protecţie au fost reproiectate, farurile şi stopurile sunt noi, precum şi câteva modele de jante din aliaj care pot măsura 16, 17 sau 19 inci. Printre alte caracteristici se numără ornamente cromate, inserţii „metalice” pe barele de protecţie și cinci culori noi pentru caroserie.

Modelele din seria GT Line sunt echipate cu o grilă a radiatorului neagră lucioasă cu design nou, inserţii negre lucioase în combinaţie cu unele argintii pe barele de protecţie şi elemente decorative cromate întunecate pe praguri şi deasupra barei de protecţie posterioare. De asemenea, vin cu jante din aliaj de 19 inci, două terminaţii ale eşapamentului şi nişte proiectoare anticeaţă reproiectate (anterior se asemănau cu nişte cuburi de gheaţă).

În habitaclu a fost instalat un nou volan, au fost revizuit panoul de bord şi deflectoarele sistemului de climatizare, iar o nouă tapiţerie este disponibilă în dublu ton negru-gri. Modelele GT Line vin standard cu scaune tapiţate în dublu ton ori opţional cu piele neagră şi cusături contrastante de culoare roşie.

Clienților europeni li se va pune la dispoziţie şi un nou sistem de infotainment, care va putea fi afişat pe un ecran tactil de 7 inci sau pe unul care creează impresia că nu are rame de 8 inci.

Totodată, Sportage facelift a primit cele mai recente sisteme avansate de asistență la condus, inclusiv Smart Cruise Control cu funcţie ​​Stop & Go, un monitor Around View pentru manevre de parcare mai ușoare și un sistem de monitorizare a stării şoferului pentru a combate oboseala și lipsa de atenție la volan.

KIA Sportage facelift va fi de-acum disponibil cu o primă unitate de propulsie de tip mild-hybrid, numită EcoDynamic+. Aceasta este compusă dintr-un motor turbo diesel „R” de 2.0 litri volum, un demaror-generator compact care este pus în mişcare de o curea de antrenare de la arborele cotit al motorului cu ardere internă, un acumulator compact litiu-ion cu o capacitate de 0.46 kWh şi un sistem electric care funcţionează la o tensiune de 48 V.

La accelerație, componentele electrice generează până la 14 CP suplimentar, iar când se frânează demarorul-generator stochează energia cinetică în baterie. Evident se realizează şi un sistem Stop & Start de oprire şi pornire a motorului.

Caracteristicile tehnico-dinamice ale noii unităţi de propulsie nu au fost anunţate deocamdată.

Toate elementele unui astfel de sistem hibrid sunt foarte compacte și pot fi ușor instalate în orice model de serie fără prea multe dificultăți. Mai mult decât atât, astfel de mașini nu numai că vor păstra bateria standard de 12 volți (sursă de alimentare a componentelor de la bord), ci și un demaror standard (în principal pentru pornirea la rece).

Mai este interesant faptul că noul sistem mild-hybrid al KIA este potrivit atât pentru autovehiculele cu motoare pe benzină, cât și pentru cele diesel, iar cutia de viteze poate fi de asemenea selectată – inclusiv cea mecanică obișnuită. Potrivit KIA, autovehiculele cu sistemul EcoDynamics + în combinaţie cu o transmisie manuală reduc consumul de combustibil cu 4% pentru ciclurile WLTP și 7% pentru ciclul NEDC.

Apropo, KIA a mai precizat că motorul diesel 1.7 litri CRDi (injecție directă common-rail) a fost înlocuit cu un nou motor CRDi de 1.6 litri, cel mai curat diesel pe care l-a realizat vreodată. Noul agregat produce 115 sau 136 CP. Propulsorul în ultima variaţie de putere vine în combinaţie cu un sistem de tracțiune integrală și transmisie cu șapte trepte şi dublu ambreiaj.

Toate motoarele sunt în prezent pe deplin conforme cu standardul emisiilor Euro 6d TEMP.


Vânzările şi livrările noului KIA Sportage facelift vor începe în Europa în trimestrul III al acestui an.

Odată cu lansarea noii unităţi de propulsie pe Sportage, KIA îşi doreşte să fie primul producător care va oferi pentru fiecare model din gama sa opţiunea de a fi hibrid, plug-in hybrid, electric sau mild hybrid. În acest sens, până în 2025 va lansa 16 tipuri de propulsie sofisticate: cinci de tip hibrid, alte cinci plug-in hybrid, alte cinci complet electrice şi una electrică pe bază de pile de combustie care va fi instalată pe o maşină nouă în 2020.


Distribuie:
 • 9
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate