(foto) Premieră europeană: Noul Honda HR-V Sport

Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Subdiviziunea europeană a companiei Honda a prezentat o variantă sport a modelului HR-V facelift, numită corespunzător – HR-V Sport. Maşina este dedicată exclusiv pieţei europene şi reprezintă mai degrabă un nivel de echipare specific, decât o versiune sportivă care l-ar face un model individual.

Sub capotă se ascunde un motor VTEC TURBO pe benzină de 1.5 litri, precum și alte actualizări dinamice ale șasiului și suspensiei. HR-V Sport beneficiază de un stil exterior revigorat și de o modernizare în habitaclu, cu o serie de caracteristici suplimentare de personalizare.

Motorul VTEC TURBO de 1.5 litri din noul HR-V Sport a fost văzut pentru prima dată pe cea mai nouă generaţie Honda Civic. Agregatul performant cu patru cilindri oferă o putere de vârf de 182 CP la 5.500 rpm în combinaţie cu transmisia manuală cu şase trepte sau la 6.000 rpm dacă este combinat cu un CVT. Echipat cu transmisia manuală care este oferită standard, cuplul maxim de 240 Nm este livrat între 1.900 și 5.000 rpm. Cu CVT opțional, cei 220 Nm sunt disponibili între 1.700 și 5.500 rpm.

Honda a dezvoltat HR-V Sport pentru a satisface cumpărătorii care doresc o experiență de conducere mai dinamică de la un SUV subcompact. Ca parte a unui pachet care are ca scop asigurarea unui echilibru optim al rigidității caroseriei, a controlului suspensiei și a senzației de direcție, HR-V Sport este dotat cu tehnologia „Performance Damper”. Sistemul de amortizare este integrat în partea din față și din spate a vehiculului și funcționează prin contracararea mișcării laterale și torsionale relative prin șasiu. Rezultatul: păstrează autoturismul stabil în viraje, îmbunătățește stabilitatea în timpul schimbărilor bruște ale benzii de circulație și reduce vibrațiile pe drumuri neuniforme.

Sistemul de direcție este unic pentru acest model, asta pentru că utilizează la rândul său un sistem acţionat electric cu un raport variabil, care este compus dintr-o cremalieră şi un pinion, completat de tehnologia Honda Agile Handling Assist. Toate contribuie pozitiv la un răspuns constant în urma întoarcerii volanului sub orice unghi.

Modernizarea designului exterior elegant include o nouă interpretare a limbajului grafic „Solid Wing Face” al Honda, cu un panou cromat lucios de culoare neagră care îl înlocuiește pe cel fumuriu de pe modelul standard, în partea frontală a maşinii. O finisare exclusivă cu fagure de culoare neagră este aplicată la garnitura din față a grilajului, care, de asemenea, trece peste zona unde se găsesc proiectoarele anti ceaţă.

HR-V Sport mai cuprinde elemente dinamice de styling, inclusiv un splitter frontal subțire, praguri laterale, mulaje pe arcurile roţilor și o bară de protecție posterioară mai agresivă în forme, cu un pseudo difuzor integrat, toate finisate în negru. Setul sport include, de asemenea, capace negre pentru oglinzile retrovizoare exterioare, țevi duble de eșapament și jante din aliaj de 18 inci într-un design unic.

Faruri care au LED-uri atât pentru faza lungă, cât şi pentru cea scurtă, vin standard pe acest model, alături de indicatoare de direcţie LED și lumini de zi LED. În partea posterioară, o garnitură de culoare neagră dincolo de hayon reflectă ornamentele din față, în timp ce stopurile au devenit fumurii şi conţin în interior elemente de culoare neagră.

În interior, scaunele noi pentru șofer și pasagerul din față, preluate de la modelul HR-V facelift, asigură un suport sporit în pernă și spătar. Stilul dinamic continuă prin aplicarea unei combinaţii de tapiţerii de culoare neagră şi roşie pe scaune, bord şi uşi, cusături contrastante pe volan, inserţii textile pe uşi, un tavan de culoare neagră, toate pentru a spori atractivitatea.

Levrierul cutiei de viteze manuale are o formă deosebită, cu inserţii metalice şi cusături contrastante. Mai trebuie de menţionat că scaunele din faţă sunt încălzite, iar pedalele au la fel inserţii metalice.

Producția modelului Honda HR-V Sport urmează să înceapă în această lună, iar primele livrări vor urma din primăvara anului 2019. Preţul maşinii este necunoscut deocamdată.


Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •