(foto) Premieră europeană: Noul Opel Vivaro Van – aşa arată acum a treia generaţie

După cum am menţionat anterior, când a fost prezentat noul Opel Zafira Life, această maşină vine să înlocuiască modelul Vivaro care era făcut pe baza lui Renault Trafic. Parteneriatul de altă dată în acest sens a fost întrerupt, deoarece acum Opel aparține concernului francez PSA şi astfel nu va mai putea folosi în comun componente, inclusiv caroseria pătrăţoasă a lui Trafic.

Astăzi Opel a dezvăluit noua generaţie Vivaro, a treia la număr, care poartă acum denumirea de Vivaro Van şi reprezintă o versiune utilitară a lui Zafira Life.

Piața în creștere rapidă pentru van-urile comerciale de dimensiuni medii va primi un impuls și mai mare cu cea de-a treia generație a modelului Opel Vivaro. Din anul 2001, Vivaro şi-a construit o reputație puternică ca transportator de mărfuri sau birou pe roți, cu aproape un milion de unități care au părăsit între timp linia de asamblare. Cu dimensiuni adaptate nevoilor diferite și numeroase tehnologii inovatoare, noul Vivaro poate să-și îndeplinească fiecare muncă mai bine decât oricând.

Bazat pe o platformă de ultimă oră, disponibil la comandă din februarie 2019 și livrat spre sfârșitul verii, noul Opel Vivaro Van oferă o gamă adaptată de caracteristici pentru nevoile clienților: o camionetă de tip Cargo, o cabină pentru echipaj cu până la şase locuri pentru pasageri, sub formă de platformă pe şasiu sau un transportator de pasageri (Combi) şi pentru prima dată în trei variante de lungime (4.60, 4.95 și 5.30 metri).

Versiunea deosebit de compactă, de 4.60 metri, închide spațiul dintre segmentele van şi transporter, iar cu o rază de întoarcere de doar 11.3 metri este foarte agilă. Această variantă oferă 4.6 m³ de capacitate de încărcare, care poate fi mărită la 5.1 m³ datorită soluţiei practice FlexCargo de pe partea pasagerului din față. Prin aceasta se permite transportul obiectelor lungi de până la 3.32 metri în loc de doar 2.16 metri.

Maşinile în celelalte variante de lungime au capacități maxime de încărcare de 5.8 și respectiv 6.6 m³. Interiorul acestor Vivaro poate găzdui în mod confortabil scări sau panouri de până la 3.67 sau 4.02 m în lungime, precum și numeroase obiecte mici în multitudinea de spații de depozitare de-a lungul cockpit-ului.

Noua generație Vivaro, cu o capacitate de remorcare de până la 2.500 kg (+500 kg comparativ cu modelul predecesor) şi o capacitate de încărcare de până la 1.4 tone (+200 kg), nu este doar un transportor versatil: cu o singură mişcare de încheietură se poate transforma și într-un birou pe roți. Datorită FlexCargo, partea din spate a scaunului din mijloc se îndoaie pentru a deveni o masă pentru documente, un notebook sau o tabletă.

Din punct de vedere a înălţimii, aceasta este modestă, majoritatea variantelor măsurând aproximativ 1.90 m. Prin urmare, noul Vivaro poate avea acces uşor în parcările din subsoluri sau centre comerciale cu tavane nu prea înalte, ceea ce ușurează încărcarea și descărcarea mărfurilor. Un alt avantaj al înălţimii este şi poziţionarea înaltă a farurilor şi stopurilor, pentru a reduce riscul de deteriorare a acestora în timpul manevrelor de parcare.

Mai mult, practicabilitatea acestui vehicul începe cu accesul în el. Pentru a încărca mărfuri prin ușile glisante laterale, nu este necesar să puneți încărcătura sau pachetele în jos, ci doar o simplă mişcare cu piciorul sub pragurile laterale le poate deschide automat, ceea ce reprezintă o premieră. De menţionat în context că uşile din spate au o deschidere largă.

Datorită multitudinii de reglaje ale scaunelor, unele dintre ele fiind reglabile electric, cu suport lombar şi cotiere, cockpit-ul orientat spre șofer este la fel de confortabil ca cel a unei mașini de pasageri. Numeroasele sisteme de asistență, neobișnuite în acest segment, asigură același lucru și în cazul siguranței.

Noul Vivaro Van poate fi dotat cu un head up display, ceea ce reprezintă o dotare unică în segment, pentru ca șoferii să poată vedea toate informațiile importante și să-și păstreze ochii pe drum. Sisteme suplimentare bazate pe o cameră şi un radar includ: sistem de menţinere în bandă, sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, sistem de atenţionate vizual-acustică a şoferului în caz că îşi pierde atenţia sau este obosit, cruise control adaptiv, cameră posterioară cu un unghi de vizualizare de 180 de grade, sistem de avertizare în cazul detectării pericolului unei coliziuni frontale şi sistem de aplicare automată a frânelor.

Opel Vivaro Van mai dispune de senzori ultrasonici în ambele bare de protecţie. Aceştia avertizează șoferul despre eventuale obstacole atunci când parchează și monitorizează unghiurile moarte din părţile laterale. În funcție de nivelul de echipare, imaginea de pe camera posterioară menţionată se afișează fie pe oglinda retrovizoare interioară, fie pe ecranul central de 7 inci.

Pe acesta din urmă sunt controlate sistemele Multimedia Radio sau Multimedia Navi Pro. Ambele sunt compatibile cu interfeţele populare Apple CarPlay și Android Auto. Ultima mai aduce un sistem de navigaţie cu hărţi europene şi vizualizare 3D.

Gama de motoare nu a fost anunţată deocamdată, însă ar putea fi identică cu cea a concurenţilor/fraţilor Peugeot Expert, Citroen Jumpy şi Toyota ProAce: agregate diesel de 1.6 şi 2.0 litri care produc între 95-180 cai putere. Respectiv, cutiile de viteze vor fi la alegere mecanice cu cinci sau şase rapoarte, ori una robotizată sau automată cu şase trepte. Standard, tracţiunea va fi pe puntea din faţă, iar opţional se va oferi oferta realizată în colaborare cu Dangel.

Toate cele menţionate mai sus fac din noua generație Vivaro unul dintre cei mai rentabili concurenți de pe piață. Unde mai pui că din 2020 va primi o versiune pur electrică!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/