(foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Infiniti QX50 Concept

Compania Infiniti a prezentat conceptul crossoverului QX50 de generaţie nouă.

Pe acest prototip a fost demonstrat sistemul de “pilotare automată” numit ProPILOT, pe care îl va moşteni versiunea de serie a modelului.

Designul viitorului QX50 este o continuare a conceptului QX Sport Inspiration, prezentat în această primăvară la Salonul Auto de la Beijing.

Ca şi prototipul precedent, QX50 demonstrează care va fi viitorul design al crossoverelor şi SUV-urilor din gamă. Habitaclul maşinii este făcut doar din materiale de o calitate superioară, majoritatea elementelor decorative fiind făcute manual.

Vezi şi: (foto/video) Beijing 2016: Premieră mondială – Infiniti QX Sport Inspiration

Sistemul ProPILOT de pe acest concept, pe versiunea de serie va reprezenta mai degrabă un sistem avansat de asistenţă în timpul conducerii, în loc de un autopilot.

De exemplu, sistemul va putea accelera, frâna şi manevra maşina de sine stătător pe şosea, dar şi va urmări situaţia din trafic asigurând o distanţă sigură faţă de alte automobile.

Împreună cu prototipul QX50, Infiniti aa prezentat la Detroit un motor absolut nou pe benzină VC-Turbo cu raport de compresie variabil. Dezvoltatorii dau asigurări că acesta va fi primul motor de serie din lume cu o asemenea tehnologie.

Avantajul unui asemenea motor costă în regimurile de lucru eficiente care asigură o compresie variabilă a amestecului de aer cu combustibil în piston de la 8:1 la 14:1.

Puterea motorului turbo de serie, cu un volum de 2.0 litri şi cu patru cilindri în linie, care produce 272 CP/390 Nm, potrivit specialiştilor companiei va putea concura uşor cu unităţile care au un şase cilindri. Având randamente comparabile, economia de carburant a acestui motor va trebui să fie mai mare de trei ori.

Noua generaţie a lui Infiniti QX50 va apărea în anul 2018.

Galerie foto:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/