(foto) Premieră la Chicago Auto Show: Toyota Tacoma facelift

Cu o concurenţă aflată în creştere în segment, referindu-se indirect la modelul Ford Ranger şi revenirea acestuia pe piaţa americană, Toyota acceptă provocarea prin lansarea modelului actualizat Tacoma. Cel mai bine vândut pick-up de dimensiuni medii din ultimii 14 ani în SUA este acum mai echipat decât oricând.

Premiera publică are loc începând cu ziua de astăzi la Salonul Auto de la Chicago.

Pick-up-ul Tacoma de generația a treia, cu un design inspirat de legendarele maşini de curse prin deșert ale mărcii, continuă tradiția modelului de a munci din greu și de a juca dur. Cu mai mult de 30 de configurații şi 6 nivele de echipare disponibile, există un Tacoma pentru fiecare nevoie: gata de lucru SR, stilatul SR5, atleticul TRD sport, aventurosul TRD Off-Road, modelul TRD Pro şi topul de gamă Limited.

Aproape toate maşinile din gama anului 2020 au o nouă grilă frontală și modele de jante noi sau actualizate, fiecare adaptate pentru linia de echipare corespunzătoare.

În habitaclu a apărut un nou scaun pentru şofer, reglabil în 10 poziţii şi cu suport lombar, disponibil standard în nivelul de echipare SR5 şi mai superior. Un nou sistem multimedia dispune acum de suportul interfeţelor Android Auto, Apple CarPlay şi Amazon Alexa. Modelul Tacoma SR va avea un ecran tactil de 7 inci, iar toate celelalte unul de 8 inci.

O altă noutate este o nouă lampă LED pentru benă, care iluminează mai puternic, dar şi consumă mai puţină energie.

În timp ce fiecare Tacoma va mai primi un sistem media/audio modernizat și un ecran tactil mai mare, modificări specifice pentru fiecare maşină în dependenţă de linia de echipare sunt de asemenea disponibile. Tacoma SR beneficiază de actualizările pregătite pentru gama anului 2020, inclusiv un nou design grila radiatorului și un ștergător intermitent. În spate, stopurile sunt revizuite cu o nouă carcasă întunecată. Lampa LED pentru benă este o opțiune disponibilă.

Tacoma SR5 este echipat la fel cu o nouă grilă, un nou model de jante de 16 inci finisate cu o culoare închisă satinată, stopuri fumurii și un design actualizat al tapiţeriei pentru bancheta din spate. SR5 va oferi, de asemenea, o lampă LED nouă pentru benă și opțiunea de lumini de zi în faruri.

Pentru Tacoma TRD Sport, o grilă nouă și un set nou de jante de 17 inci evidențiază modificările. De asemenea, s-a adăugat un sistem de acces Passenger Smart Key, inserţii cromate în stopuri și noi proiectoare LED anti ceaţă. Modelul mai poate fi dotat cu faruri LED şi lumini de zi LED, precum şi noua lampă LED pentru benă. Mai mult, noul monitor Panoramic View (PVM) este disponibil și oferă o vizualizare în jurul vehiculului pentru o manevrare mai ușoară și mai sigură în situații strâmte.

Modelul Tacoma TRD Off-Road va avea un nou design al grilei frontale, faruri anti ceaţă LED, inserţii cromate în stopuri, Passenger Smart Key, monitor Multi-Terrain, noi faruri LED şi lampă pentru benă. Mai este echipat standard cu amortizoare Bilstein modificate de subdiviziunea TRD, un diferenţial spate cu blocare, dar şi sistemele Hill Assist Control (HAC), Multi-Terrain Select şi Crawl Control.

Cea mai luxoasă Tacoma are un nou design al grilei, jante din aliaj de 18 inci, inserţii cromate în stopuri, toate corpurile de iluminat cu LED-uri, funcţie Smart Key pentru uşa pasagerului, monitor Panoramic View Monitor şi altele.

Pe toate maşinile, standard, mai este oferit complexul Toyota Safety Sense P (TSS-P), care include sistemele de siguranţă şi asistenţă Pre-Collision System with Pedestrian Detection, Lane Departure Alert with Sway Warning System, Automatic High Beams şi High-Speed Dynamic Radar Cruise Control (DRCC).

Un capitol aparte se referă la Tacoma TRD Pro, modelul dezvoltat de Toyota Racing Development, care se întoarce cu un aspect revizuit și caracteristici noi. Acesta are faruri full LED secvențiale, jante de 16 inci cu design special şi mai uşoare, stopuri fumurii, proiectoare anti ceaţă de la Rigid Industries, culoare nouă Army Green (pe lângă Super White, Midnight Black Metallic şi Magnetic Gray Metallic), scaun pentru şofer şi pasagerul din dreapta reglabil în 10 poziţii, sistem multimedia cu ecran de 8 inci, sistem Smart Key pentru toate uşile, monitoare Panoramic View (PVM) + Multi Terrain (MTM), noi arcuri şi amortizoare de la Fox, anvelope standard Goodyear Wrangler All-Terrain întărite cu kevlar, acoperiş panoramic acţionat electric şi sistem audio JBL Premium Audio pe maşinile cu o cutie de viteze automată, dar şi o mulţime de accesorii.

De asemenea, modelul TRD Pro se deosebeşte de altele prin prezenţa unui sistem de tracţiune integrală 4WDemand part-time 4-wheel drive cu o cutie de transfer controlată electronic şi un diferenţial spate blocabil la fel electronic. Maşinile echipate cu o transmisie automată mai primesc sistemele de asistenţă Hill Start Assist Control (HAC), Multi-terrain Select şi Crawl Control.

Toyota Tacoma se oferă în două tipuri de cabine: Access Cab şi Double Cab. Toate modelele au o benă făcută dintr-o foaie turnată de metal compozit, inclusiv pereţii şi punţile, care este cu 10% mai uşor decât oţelul. Capacitatea de încărcare este de până la 700 de kg.

Sub capotă se oferă două opţiuni, benzinare natural aspirate: un DOHC cu patru cilindri şi un volum de 2.7 litri cu 161 CP şi 244 Nm de cuplu, dar şi un V6 de 3.5 litri cu 282 CP şi 360 Nm. Ambele sunt cuplate la o cutie de viteze automată cu şase rapoarte ECT-i, iar V6-le mai poate avea opţiunea unei cutii manuale în şase trepte.

De asemenea, maşinile cu motoare V6 mai vin standard cu un pachet de remorcare, care include cuplaje, alternatoare şi coolere suplimentare pentru a putea tracta până la 3.1 tone.

Modelul Tacoma este asamblat la Toyota Motor Manufacturing Texas din în San Antonio și la Toyota Motor Manufacturing Baja California (TMMBC) din Baja California, Mexic.

Preţul unei maşini de până la facelift porneşte de la 25.550 de dolari. Anul trecut pentru model a fost un record de vânzări – în jurul a 246.000 de exemplare!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/