(foto) Premieră mondială: Noul Aston Martin Noul DBS Superleggera Volante

Aston Martin a deschis acoperișul pe cea mai bună maşină de serie pe care o are, rezultând în apariţia noului DBS Superleggera Volante. Combinând trei denumiri emblematice într-un model flagship, noua decapotabilă livrează toate performanţele coupeului și îl combină cu tehnologia convertible.

Modelul este al doilea Aston Martin ce poartă denumirea Volante după introducerea planului Second Century a companiei.

Noul Aston Martin DBS Superleggera Volante ascunde sub capotă un motor V12 twin-turbo de 5.2 litri, cu 48 de supape şi sistem de deconectare a unui anumit număr de cilindri. Inima-i produce 725 de CP la 6.500 de rpm şi 900 de Nm de cuplu între 1.800-5.000 rpm. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 3.5 secunde, 0-160 în 6.7 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 340 de km/h.

Tracţiunea este pe spate, iar cei 900 de Nm sunt trimişi spre aceste roţi printr-un arbore cardanic din fibră de carbon printr-o nouă cutie de viteze automată cu opt rapoarte (ZF), care la fel se găseşte pe puntea din spate. Consolidată pentru a face față cu o astfel de putere mare, această transmisie are de asemenea un aşa-zis “final drive” scurtat pentru creșterea răspunsului și a acceleraţiei în viteză. Mai mult, un software adaptiv dezvoltat special monitorizează condițiile în care funcționează mașina, împreună cu cerințele conducătorului auto, pentru a se asigura că această are inclusă treapta potrivită la momentul potrivit.

Eşapamentul sport pe care îl are a fost calibrat pentru a reproduce un sunet demn de un Aston Martin Super GT. Echipat cu un sistem cu patru terminaţii, acesta oferă o “voce” pură, armonioasă și autentică, de neegalat de către rivalii săi. Fiecare mod de conducere dinamică aduce propriul nivel de zgomot. În modul GT motorul abia “fierbe”, însă dacă este setat Sport sau Sport Plus intensitatea acustică devine mai intensă. Există şi un mod “quiet start” pentru a nu trezi vecinii.

Noul DBS Superleggera Volante continuă capodopera aerodinamică a modelului Coupe, dominând şi exploatând fluxurile de aer de la suprafață cu un efect maxim. În față, splitter-ul şi prizele de aer lucrează în unison, accelerând fluxul de aer de sub partea din față a mașinii pentru a livra o adevărată forță de apăsare și pentru a asista răcirea frânelor prin redirecţionare de aer şi spre ele.

Noile laturi laterale mai profunde atrag mai mult aer din arcurile roţilor față pentru a reduce forţa de ascensiune şi pentru a menţine o stabilitate la viteze mari. În spatele roților frontale, un “curlicue”, aşa cum îl numesc cei de la Aston Martin, permite aerului să scape și să curgă lin de-a lungul flancurilor, în timp ce difuzorul dublu posterior permite aerului să iasă curat și să neutralizeze ascensiunea cât mai eficient posibil.

De asemenea, pentru a se acomoda noului acoperiş textil al maşinii, britanicii au revizuit sistemul revoluţionar Aeroblade II, cel care este responsabil de generarea unei forţe de apăsare suplimentare pe puntea din spate. La viteză maximă se produce 177 de kg de forţă de apăsare, cu doar trei mai puţine decât coupeul.

Volante este un nume care poate fi atribuit doar automobilelor decapotabile ce poartă emblematica insignă Aston Martin și, astfel, caracteristica definitorie a oricărui Volante este acoperișul său. Un sistem avansat făcut în mare parte dintr-un material textil rezistent a permis crearea unei linii frumoase a acoperişului, chiar dacă nu este unul cu toată caroseria. Încorporând opt straturi de materiale izolante și materiale îmbunătățite din punct de vedere acustic, acoperişul retractabil asigură un confort pentru toţi ocupanţii atunci când este instalat, dar permite unei adevărate orchestre de sunet să intre în cabină când este dat jos.

Se menţionează că inginerii au muncit din greu pentru a asigura cel mai bun pachet posibil de acoperiș și posterior. Cu cea mai bună înălţime din segment pentru acoperișul pliat (260 mm), DBS Superleggera Volante menține un profil posterior neted și o capacitate maximizată a portbagajului. Acesta se poate deschide în 14 secunde, se închide în 16 secunde, poate fi operat din habitaclu sau prin apăsarea unui buton de pe cheie de la o distanţă de doi metri.

Expuse la condiții extreme în timpul dezvoltării, precum este căldura din Death Valley sau frigul de la Cercul Polar, mecanismul acoperișului a fost testat în peste 100.000 de cicluri. Simulând 10 ani de utilizare într-un test de o lună de zile, capacitatea funcțională a acestui tip de acoperiş a fost testată temeinic.

Decapotabila este disponibilă în opt culori distincte pentru acoperişul textil, inclusiv Bordeaux Red, Atlantic Blue şi Titan Grey. Personalizarea continuă şi la interior, partea inferioară a acoperişului putând fi realizată în una din şase culori diferite. Pentru prima dată pe un model Aston Martin Volante, rama parbrizului poate fi acoperită cu un finisaj din fibră de carbon, cu opțiunea ca aceasta să continue şi pe capacul compartimentului de depozitare a acoperişului printre altele.

Bucăți mari din fibră de carbon pot înlocui la interior suprafeţe care de regulă sunt acoperite cu piele, iar în cele mai exclusive nivele de echipare fibra de carbon poate fi comandată într-o culoare dorită. Vezi ce alte opţiuni mai poate avea în lista de mai jos.

Noul DBS Superleggera Volante are un preţ de start de 247.500 de lire sterline în Marea Britanie, 295.500 de euro în Germania sau 329.100 de dolari în SUA. Livrările sunt programate să înceapă din trimestrul III al acestui an.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/