(foto) Premieră: nanoFlowcell QUANT 48VOLT concept

Tânăra companie nanoFlowcell AG, care îşi are sediul în micul stat Lichtenstein, a dezvăluit oficial un un nou model conceptual pe care l-a numit QUANT 48VOLT.

Principala şi cea mai interesantă caracteristică a acestui automobil îi este autonomia – 1.000 de kilometri pot fi parcurşi cu un singur plin.

Un know-how pe care îl are nanoFlowcell QUANT 48VOLT este sistemul său de propulsie care este compus din elemente de combustie de firmă, acestea din urmă folosind două tipuri de lichide ionizate. Unul are o sarcină pozitivă şi altul una negativă.

Ideea este una foarte bună şi are dreptul să existe. Astfel, electromobilul poate fi reîncărcat de la o reţea de curent pentru ca electrolitul să se restabilească sau lichidele ionizate pot fi schimbate din rezervoarele unde sunt depozitate cu altele proaspete, încărcate.

Secretul firmei nanoFlowcell şi avantajul automobilelor sale se ascunde în acest electrolit şi din ce este compus el. Energia pe care o produce este egală cu 600 Wh/kg, în timp ce cea produsă de acumulatorii litiu-ion atinge circa 200 Wh/kg.

În plus, după cum sugerează și numele maşinii, sistemul electric pe care îl are funcționează cu o tensiune de 48 de volți. Tranziția la un astfel de sistem reduce riscul unui șoc electric, inclusiv în timpul reparaţiilor și întreținerii.

Dar beneficiul nu este doar în asta! Elementele sistemului electric au fost concepute special pentru o tensiune joasă şi sunt mai ieftine decât cele analogice care folosesc o tensiune mai înaltă. Acest factor simplifică şi certificarea unor astfel de vehicule, deoarece reduce din numărul cerințelor pentru siguranţa electrică şi cea incendiară.

nanoFlowcell QUANT 48VOLT este dotat cu două motoare electrice, câte două pe fiecare osie. Puterea totală se ridică la 762 cai putere. Modelul cu o greutate de 2.3 tone şi o lungime de 5.2 metri accelerează până la 100 de km/h în 2.4 secunde! Viteza maximă este limitată electronic la 300 de km/h.

Rezervoarele cu electrolit au un volum total de 500 de litri. După cum am menţionat, autonomia conceptului este egală cu 1.000 de kilometri.

Producătorii nu dezvăluie când ar putea lansa conceptul ca maşină de serie, asta chiar dacă acum doi ani automobilele firmei au fost certificate în Europa.

Premiera conceptului va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/