(foto) Premieră: Noul BMW M5 Edition 35 Jahre este limitat la doar 350 de exemplare

Modelul BMW M5 este acum un epitom a ceea ce înseamnă un sedan sport de înaltă performanță, calificare pe care a atins-o timp de trei decenii și jumătate. O ediție specială produsă de BMW M GmbH pentru a marca această aniversare va fi limitată la doar 350 de unități.

Cu 35 de ani în urmă, BMW Motorsport GmbH a creat o nouă categorie de vehicule. Primul sedan de înaltă performanță a combinat dinamica condusului unei mașini sport cu confortul și funcționalitatea unui vehicul de top cu patru uși. Datu-i fiind numele BMW M5 și alimentat de un motor cu 6 cilindri în linie de la automobilul sportiv BMW M1, noul model a început o carieră impresionantă în care în prezent noul BMW M5 Competition ţine ritmul de vârf.

Astăzi, BMW M5 este cel mai de succes sedan sportiv de înaltă performanță, continuând să-și atragă fascinația din expertiza de curse a companiei, care este cunoscută astăzi ca BMW M GmbH. Pentru a marca această aniversare, BMW M GmbH prezintă o ediție specială a modelului, care are cel mai puternic motor din istoria sa sub capotă (625 CP), dar şi o serie de caracteristici stilistice exclusive și echipamente palpitante.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Noul BMW M5, condus pe Nurburgring

Senzația M rezultată și caracterul exclusiv al unui sedan sportiv de înaltă performanţă vin la viață cu o intensitate deosebită pe noul BMW M5 Edition 35 Years. Punctul de plecare pentru configurarea modelului Edition este oferit de BMW M5 Competition, versiune în care performanța inspirată de curse ajunge la o nouă dimensiune într-un sedan. Acest lucru se datorează motorului V8 cu tehnologia M TwinPower Turbo, care produce maxim 625 CP și un cuplu de 750 nm, împreună cu conexiunea motorului deosebit de directă, tehnologia suspensiei distinct configurate, sistemul de tracţiune integrală M xDrive și diferențialul M activ în transmisia punții spate.

Experiența de conducere oferită de BMW M5 Competition este definită de forță puternică, tracțiune optimă, stabilitate și manevrabilitate remarcabilă, toate care pot fi controlate cu precizie în orice moment. Maşina face sprintul 0-100 km/h în 3.3 secunde, iar de pe loc şi până la 200 km/h poate ajunge în 10.8 secunde.

Exteriorul și interiorul lui BMW M5 Edition 35 Years este la fel de impresionant ca cifrele sale de performanțe dinamice. În special caracteristicile de design M de înaltă calitate, dezvoltate special pentru această ediţie limitată și accesoriile BMW Individual care oferă vehiculului statutul unui obiect exclusiv de colecţie. Aspectul său frapant este asigurat în special de finisajul din paleta BMW Individual – Frozen Dark Grey metallic, vopsea care conţine o pigmentare specială pentru a crea o impresie de suprafață mată.

Jantele M din aliaj uşor pe care le are sunt nou proiectate, măsoară 20 de inci, sunt într-un design Y şi sunt vopsite în nuanţa Graphite Grey, toate exclusive pentru BMW M5 Edition 35 Years. Etrierele sistemului de frânare standard M compound sunt vopsite într-un negru lucios. Un sistem de frânare cu mecanisme carbo-ceramice şi etriere aurii este disponibil opţional.

În habitaclu, în plus față de scaunele multifuncționale M și tapiţeria completă cu piele neagră BMW Individual Merino, contrastată de cusături de culoare bej, atracţia cea mai mare sunt inserţiile exclusive dintr-o fibră de carbon aurie combinată cu aluminiul anodizat – pentru prima dată folosite într-un BMW. Aceste suprafețe fin structurate, exclusiv de strălucitoare, se mai găsesc în zona panoului de bord, în secțiunile uşilor și pe consola centrală.

Pragurile de la uşi poartă inscripţia M5 Edition 35 Jahre, iar o alta gravată “M5 Edition 35 Jahre 1/350” de pe capacul unde se găsesc suporturile pentru pahare, pe consola centrală, sunt elemente distinctive suplimentare ale acestui vehicul.

Preţul automobilului nu a fost anunţat deocamdată, însă la mai puţin de 120.000 de euro nici să nu vă aşteptaţi. Modelul va fi valabil pentru achiziţie la nivel global din luna iulie a acestui an.

Vezi şi: (foto) Noua maşină de siguranţă pentru MotoGP este un BMW M5 cu accesorii M Performance

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/