(video/update) Cel mai scump SUV de la Volkswagen poate fi comandat de astăzi

(update 22.05.2019) Producătorul german a anunţat preţul de start al modelului în Germania: 89.925 de euro. Împreună cu acesta a făcut publică şi o nouă galerie de imagini, pe care o ataşăm mai jos.

Printre alte detalii neanunţate anterior, aflăm că modelul mai vine standard cu un sistem de tracţiune integrală permanentă 4MOTION şi o capacitate de tracţiune de până la 3.5 tone. Un head-up display cu proiecţie pe parbriz, un cârlig de remorcare acţionat electric printr-un buton şi alte opţiuni, parte a echipamentului R-Line, sunt disponibile opţional.

Vezi neapărat: (video) Cum merge noul Volkswagen Touareg 3.0 TDI V6? Test Drive AutoBlog.MD


(update 10.03.2019) Primul nostru contact cu modelul:


(26.02.2019) Premieră: Noul VW Touareg V8 TDI este numit cel mai puternic SUV diesel făcut de un constructor german

Încă o premieră a celor de la Volkswagen, programată pentru debut la Salonul Auto de la Geneva împreună cu Passat facelift, este varianta de top a noului Touareg – V8 TDI! Cu tocmai 421 de CP la activ (disponibili între 3.500 şi 5.000 rpm), îl face cel mai puternic SUV cu un motor diesel făcut de un producător german, dar şi cel mai puternic model din gama producătorului german. Cuplul maxim dezvoltat de acest propulsor turbo diesel motor ajunge la nivelul unei maşini super sport: 900 de newton metri (1.000 – 3.250 rpm)!

Declaraţia “cel mai puternic SUV cu un motor diesel făcut de un producător german” nu este chiar adevărată, dar este motivată. De fapt, noul Touareg V8 TDI a preluat unitatea de propulsie (dar fără compresorul acţionat electric) de pe modelul Audi SQ7 care este chiar mai puternic (435 CP/900 Nm), însă acesta din urmă nu se mai produce, iar la moment se pot cumpăra doar maşini care se pot găsi în stocuri.

Această maşină va putea atinge foarte uşor 250 km/h şi la fel de rapid o viteză de 100 de km/h, în doar 4.9 secunde de la pornirea de pe loc. Toate acestea demonstrează potențialul său dinamic, iar paralel se conformează standardului de emisie Euro 6d-TEMP.

Cei care vor achiziționa modelul de top vor avea posibilitatea de a alege între pachetul estetic standard Elegance sau pachetul Atmosphere. Primul reprezintă un design interior tehnic dominat de tonuri metalizate și culori reci, iar al doilea aduce un mediu interior cald unde prevalează inserţiile din lemn şi culorile calde.

Deocamdată nu ni se arată interiorul, însă ni se spune că scaunele şi ornamentele uşilor sunt în ambele pachete finisate standard cu o tapiţerie din piele Vienna. Ecranele de 12 şi 15 inci din cabina de pilotaj Innovision Cockpit, cu suprafețele lor acoperite cu sticlă, piele tăbăcită și detalii din aluminiu și crom, aduc o calitate extraordinar de înaltă maşinii, pentru a fi văzută și chiar simțită.

Aplicațiile din lemn sunt deosebit de elegante. Un exemplu al pachetului de design Atmosphere este o aripă îngustă din “lemn curbat”, care se întinde pe întreaga lățime a panoului de bord, făcută dintr-o singură bucată de lemn de frasin.

Vezi şi: (foto) ABT Sportsline a pus primul mâna pe noul Volkswagen Touareg

Comparativ cu modelele cu motoare V6, noul Touareg V8 TDI include, de asemenea, o suspensie pneumatică, o uşă acţionată electric a portbagajului, scaune confortabile, un sistem de alarmă anti-furt(!), pedale din oțel inoxidabil și pachetul “Light & Sight” (inclusiv oglinzi retrovizoare exterioare care devin opace automat pentru a preveni orbirea și faruri care comută automat faza lungă cu cea scurtă), toate standard. Modelul Touareg V8 TDI este echipat de asemenea cu roţi cu jante din aliaj Tirano de 19 inci.

Gama de echipamente suplimentare include, de asemenea, sisteme de asistență pentru şofer. Printre ele se numără sistemul Night Vision (detectează oameni și animale în întuneric folosind o cameră termală), Traffic Jam and Roadwork Lane Assist (preia şi menţine automat şi parţial direcţia, dar şi avertizează şi corectează poziţia în cazul ieşirii din bandă, la accelerări şi decelerări de până la 60 de km/h) și Front Cross Traffic Assist (reacţionează corespunzător în cazul în care un alt obstacol/vehicul taie perpendicular calea din faţa maşinii).

Alte tehnologii, cum ar fi sistemul activ de direcție integrală și un sistem de stabilizare cu bare anti ruliu controlate electromecanic, sunt disponibile pentru a fi comandate opţional. Unul dintre cele mai bune sisteme de iluminare din lume oferă siguranță suplimentară și confort pe timp de noapte: IQ.Light – LED matrix headlight.

Vezi primul nostru contact cu noul Touareg:

Noul vehicul emblematic va fi demonstrat la Geneva în calitate de concept pre-serie, dar va fi disponibil deja pe piață la sfârșitul lunii mai.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul VW T-Roc R – cu 300 de CP şi eşapament de la Akrapovic

Lista completă de dotări care vin standard:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/