(foto) Premieră: Opel anunţă Ampera-e, un hatchback electric accesibil

Compania Opel a anunţat despre lansarea în producţie a unui hatchback electric accesibil numit Ampera-e. Compacta va fi pusă în vânzare la anul şi va fi parte a proiectului firmei germane, care prevede ca până în 2020 să fie lansate 29 de modele noi.

2018 opel amera 1_3

Noutatea va înlocui fostul model din gamă, Ampera. Acum doi ani, Opel a decis să îl scoată de pe linia de producţie din cauza vânzărilor slabe. Modelul era dotat cu un motor pe benzină de 1.4 litri şi un motor electric care genera 160 de CP, alături de un set de acumulatori cu o capacitate de 16 kWh. Ampera putea să se deplaseze doar cu electricitate până la 60 de km.

Careva detalii despre unitatea de propulsie a Ampera-e nu au fost anunţate. Ceea ce vedem din câteva imagini disponibile seamănă foarte mult cu modelul Chevrolet Bolt, care a debutat la începutul acestui an la Salonul Auto de la Detroit.

Detroit 2016: Noul Chevrolet Bolt – compactă electrică, ideală pentru oraş (foto/video)

2018 opel amera 1_1

Versiunea de serie Bolt este dotată cu un motor electric de 200 de CP şi un set de acumulatori din litiu-ion cu o capacitate de 60 kWh. Viteza maximă constituie 146 de km/h, în timp ce autonomia de drum este egală cu 320 km/h. Compacta poate fi încărcată complet timp de nouă ore, de la o priză casnică.

2018 opel amera 1_2

Se aşteaptă ca astfel de caracteristici tehnice să primească şi Opel Ampera-e. Deocamdată, nemţii au anunţat că printre dotări va fi disponibil sistemul multimedia OnStar, iar acumulatorii vor fi instalaţi sub podeaua automobilului.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/