(foto) Premieră: Opel Movano facelift. Lista noutăţilor pe care le aduce

Opel are acum cea mai tânără flotă de autovehicule comerciale ușoare de pe piață, ce include modelele Vivaro Van, Combo Cargo, şi mai noul Movano facelift!

Microbuzul a devenit mai modern și mai ușor de utilizat ca niciodată. Noul design al părții frontale indică în mod clar apartenența modelului Movano la gama de autovehicule Opel. Numeroasele sisteme și tehnologii de asistență sporesc nivelul de siguranță și confortul în timpul lucrului.

Noul Movano facelift va putea fi clar identificat prin fața sa. Partea frontală a vehiculului dispune acum de o grilă uşor mai mare şi cu un design nou, profund poziționată, cu logoul mărcii plasat vizibil la mijlocul său. Nişte aripi caracteristice pleacă dinspre acesta şi se conectează vizual cu luminile de zi LED integrate în farurile actualizate.

La interior, postul de lucru îmbunătățit are aspectul unui spațiu de lucru modern. Noul Movano facelift oferă 22 de spații de depozitare opționale care au un volum total suplimentar de 104 litri. Mai sunt disponibile acum compartimente amplasate ergonomic, cu și fără capace, inclusiv buzunare pe uși. Torpedoul FlexTray de pe partea pasagerului, care se deschide ca un sertar, este deosebit de practic. Acesta are o capacitate de până la 10.5 l. Aici pot fi depozitate şi documente în format A4, nepliate.

Afișajul pentru sistemul de infotainment și navigație este integrat în mod optim în panoul de instrumente cu un design nou. Sistemul Navi 50 IntelliLink Pro debutează pe noul Movano facelift. Acest sistem îmbunătățit este compatibil cu interfeţele Apple CarPlay și Android Auto, asigurând astfel o conectivitate excelentă. Este mai rapid față de versiunea anterioară și dispune de un ecran tactil capacitiv de 7 inci pentru o operare confortabilă. Smartphone-urile pot fi conectate prin Bluetooth sau USB. Încărcarea fără fir a acestora reprezintă, de asemenea, o noutate pentru model!

Peste 150 de versiuni ale modelului Movano sunt disponibile din uzină – de la panel van, autoșasiu, auto platformă și pentru transport de persoane, până la conversiile dropside, basculantă și box body. Variantele Movano panel van sunt disponibile cu o lungime de încărcare de până la 4.38 m, o înălțime de încărcare de până la 2.14 m și un volum de încărcare de până la 17 m³.

În funcție de variantă, masa maximă admisă ajunge la 4.5 tone, în timp ce sarcina utilă maximă este de 2.4 tone. Movano este și un excelent autovehicul de tractare, putând tracta o sarcină de până la 3.5 tone.

Noul Movano facelift oferă acum mai multe funcții pentru o utilizare mai simplă a compartimentului de încărcare. Noile mânere de pe montanții B și D sporesc siguranța la intrarea în și ieșirea din autovehicul, iar sistemul de iluminat cu tehnologie LED îmbunătățește vizibilitatea în partea din spate a versiunii panel van. Ușa laterală glisantă este suficient de mare pentru a permite încărcarea unui europalet. În funcție de versiune, în compartimentul de încărcare pot fi depozitați până la cinci europaleți!

Numeroasele sisteme de asistență pentru șofer, disponibile în premieră pe Movano și care nu sunt oferite de modelele concurente, asigură o călătorie mai relaxată și, mai presus de toate, mai sigură. Sistemul de monitorizare a unghiului mort și camera video pentru vedere în partea din spate asigură o vizibilitate optimă de jur-împrejur.

Deja oferită pentru modelul Combo, o cameră video specială din dotarea modelului Movano îi arată șoferului ce se întâmplă în spatele autovehiculului în timpul deplasării; în cazul versiunilor panel van cu un perete despărțitor între postul de conducere și compartimentul de încărcare, șoferii nu trebuie să se mai bazeze doar pe oglinzile exterioare. Imaginea este afișată pe ecranul de 7 inci. Dacă șoferul cuplează treapta de marșarier, această cameră este dezactivată și înlocuită cu cea pentru mersul înapoi. Noua cameră video va fi disponibilă cu senzori de parcare față și spate incluși în pachetul “Parcare simplă și Vizibilitate”.

Avertizarea privind unghiul mort previne impactul cu ceilalți participanți la trafic, de exemplu bicicliști. Obiectele în mișcare, cum ar fi bicicletele sau motocicletele, pe care șoferul nu le poate vedea în mod normal din postul de conducere, sunt detectate de senzori cu ultrasunete. La detectarea unui obiect în unghiul mort, un indicator LED de avertizare se aprinde în oglinda exterioară de pe partea respectivă. Acesta începe să lumineze intermitent dacă șoferul activează semnalizatorul de direcție pentru această parte.

Avertizarea privind părăsirea benzii de circulație este activată la viteze de peste 30 km/h. În cazul în care autovehiculul Movano părăsește banda în mod neintenționat, sistemul emite un semnal sonor și afișează o avertizare pe ecranul cu informații. Senzorii de parcare față și spate facilitează parcarea. În timpul manevrelor la viteze mai mici de 12 km/h, senzorii cu ultrasunete avertizează șoferul cu privire la obstacolele din fața și din spatele autovehiculului prin semnale sonore și un semnal vizual pe afișajul cu informații pentru șofer. Dacă autovehiculul este echipat cu un sistem multimedia, o imagine cu zona din spatele autovehiculului este afișată pe ecranul de 7 inci.

Sistemul de asistență la vânt lateral este o altă tehnologie importantă din dotarea noului Movano facelift. Autovehiculele de mari dimensiuni, cum ar fi cele de transport persoane sau panel van sunt vulnerabile la vânt lateral, în special pe poduri. În astfel de condiții, sistemul standard de asistență la vânt lateral menține autovehiculul sub control prin activarea ESP (șoferul este informat prin simbolul de vânt afișat pe ecranul cu informații). Dotarea standard a noului Movano facelift mai include și ștergătoare de parbriz automate și faruri automate cu funcție anti-orbire!

Numeroasele sisteme de asistență sporesc siguranța membrilor echipei. Scaunele cu reglare multiplă sporesc nivelul de confort, permițându-i șoferului să părăsească autovehiculul relaxat după o călătorie lungă. Scaunele confort opționale pentru șofer și pasagerul din față sunt prevăzute cu suport lombar reglabil. Dacă microbuzul se deplasează frecvent pe suprafețe denivelate, șoferul va aprecia cu siguranță scaunul cu suspensie pneumatică. Acesta poate ajusta amortizarea în funcție de preferințe.

Cu circa 170.000 de unități vândute până în prezent, Movano este foarte popular în segmentul E de autovehicule utilitare. În ultimii doi ani s-a clasat cu regularitate în top 10 cele mai bine vândute autovehicule utilitare din clasa sa. Cu 20.000-25.000 de unități pe an, vânzările autovehiculului Movano au crescut cu până la 40% comparativ cu 2013.

Noul Movano mai eficient și mai practic subliniază importanța strategiei Opel de creștere în segmentul de autovehicule comerciale ușoare, parte a planului strategic PACE! de revenire la o rentabilitate sustenabilă.

Preţul de start al noului Movano facelift nu a fost anunţat deocamdată, însă modelul este disponibil pentru comandă şi în ţara noastră.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/