(foto) Premieră: Toyota Yaris facelift

Compania japoneză Toyota prezintă modelul actualizat Toyota Yaris, dar şi versiunea sa hibridă Yaris Hybrid.

Potrivit unui comunicat lansat de subdiviziunea sa europeană, facelift-ul nu a atins doar “faţa” compactei. “Noul” Yaris are peste 900 de noi detalii, datorită căruia a fost îmbunătăţit designul, caracteristicile dinamice şi siguranţa pe care o oferă.

La exterior Toyota Yaris facelift a primit o înfăţişare mult mai dinamică datorită părţilor frontale şi posterioare modificate. Au apărut noi blocuri optice, mai multe culori disponibile pentru caroserie, mai multe dotări opţionale pentru exterior, au mai fost actualizate barele de protecţie şi grila radiatorului, iar jantele sunt de modele noi.

Pentru habitaclu sunt disponibile acum mai multe culori pentru materiale, iar ecranul sistemului multimedia are o rezoluţie mai bună.

Ceasurile de pe panoul de bord au fost modificate, iar acestea sunt despărţite de un ecran de 4.2 inci. Totodată, o altă formă o au şi gurile de aerisire a sistemului de climatizare.

Sub capotă de asemenea s-au înregistrat schimbări. Compania a renunţat la motorul de 1.33 litri, înlocuind-ul cu o unitate natural aspirată de 1.5 litri care corespunde normelor Euro 6. Aceasta produce 111 CP şi 136 Nm de cuplu. Motorul dat este oferit atât pentru modelul obişnuit Yaris, cât şi pentru cel hibrid.

Acceleraţia până la 100 de km/h cu un asemenea motor se face în 11 secunde. În acelaşi timp, consumul a scăzut cu 12%.

Noua construcţie a motorului, noile locuri de montare a acestuia în compartimentul motorului, dar şi noile amortizoare, au permis reducerea izolării vibro-fonice şi îmbunătățirea confortului.

Servodirecţia electrică a fost recalibrată pentru ca volanul să răspundă acum mai bine la cea mai mică mişcare a sa.

Lista de tehnologii care vin să asigure o protecţie pentru şofer şi pasageri a fost extinsă. Acum, toate modelele Yaris vor avea standard pachetul de sisteme active de siguranţă Toyota Safety Sense.

Acesta este compus din: sistem de avertizare în cazul unei coliziuni frontale, sistem de frânare automată, sistem de comutare automată a luminilor de drum şi de avertizare în cazul părăsirii benzii de rulare.

În versiunile mai scumpe ale lui Yaris facelift va fi pus la dispoziţie şi un sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie Road Sign Assist.

Informaţii despre startul vânzărilor modelului, dar şi preţul de start al acestuia, nu au fost comunicate deocamdată.

Vezi cel mai puternic Yaris facelift: (foto) Toyota a construit primul hot-hatch din ultimii 10 ani şi îl va aduce la Geneva

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/