(video/update) Noul Opel Corsa F a fost deconspirat

(update 22.05.2019) Primele imagini cu noua generaţie Opel Corsa F au ajuns în spaţiul online cu puţin timp înainte de premieră. Cea ce vedem în ele este mai exact varianta-i electrică Corsa-e.

Din primele informaţii care s-au scurs pe internet împreună cu fotografiile aflăm că noua Corsa F va fi construită pe baza platformei CMP a grupului francez PSA, aceeaşi care stă la baza noilor Peugeot 208 şi DS 3 Crossback. Schimbul de platformă îi permite să fie o maşină electrificată, dar şi mai uşoară cu 108 kg.

Designul exterior îl puteţi analiza singuri, ieşind în evidenţă prin noile faruri şi stopuri LED, dar şi liniile laterale frumos aplicate. În habitaclu, evoluţia e şi mai accentuată. Un panou de bord digital şi un ecran tactil pentru sistemul multimedia va putea vedea conducătorul în faţa sa. Diferit este şi levierul de tip “shift-by-wire” pentru cutia de viteze automată.

Printre alte detalii aflăm că modelul este cu 40 de mm mai lung, cu 18 mm mai lat şi are un portbagaj cu 25 de litri (309 litri) comparativ cu predecesorul său. Electromobilul ar trebui să aibă o autonomie de până la 340 de km.

Iată un prim review cu al său prototip:


(update 30.04.2019) Opel ne arată cum a fost testată noua Corsa! Premieră în mai 2019

Compania germană Opel ne arată cum a fost testată noua generaţie Corsa înainte de premieră. Testele au avut loc atât pe un poligon de lângă Cercul Polar din Suedia, cât şi pe secţiunile speciale ale Dudenhofen Test Centre din Germania. În ultima locaţie a făcut şi o baie, fiind în versiune electrică şi demonstrându-ne că nu se teme de apă nici dacă are o înălţime minimă de 25 cm.

Noul Opel Corsa va fi lansat chiar din start şi într-o versiune complet electrică, încă o dată confirmându-ne că platforma-i şi conceptul de vehicul îi va fi unificată cu cea a noului Peugeot 208. Premiera modelului este programată pentru luna mai.


(16.04.2019) Primele detalii despre noul Opel Corsa! Maşina va cântări sub 1000 de kilograme

Opel va lansa anul acesta a șasea generație a modelului Corsa! De la lansarea sa în 1982, Opel Corsa a fost un deschizător de drumuri, cel mai bine vândut model și favoritul a milioane de clienți.

De atunci au fost produse peste 13.6 milioane de autovehicule Corsa la fabricile din Zaragoza (Spania) și Eisenach (Germania). Cea de-a șasea generație este acum pe punctul de a intra în producția de serie, iar registrul de comenzi se va deschide vara aceasta.

Noua generație va oferi în premieră în acest segment premiata tehnologie de iluminare IntelliLux LED matrix, dar şi o greutate deosebit de redusă pe de altă parte.

Noul Corsa va fi echipat în premieră cu sistemul de faruri adaptive cu LED, cu funcție anti-orbire, care a impresionat specialiștii și clienții de la lansarea sa în echiparea modelului Opel Astra actual, pe care l-am testat şi noi (Maşina Anului 2016 în Europa). După lansarea în clasa de autovehicule compacte, farurile cu LED matrix (care se regăsesc de obicei la autovehicule din clase superioare de preț) vor fi introduse în premieră în segmentul B – cel mai mare din Europa.

„Anul acesta sărbătorim 120 de ani de producție auto, așadar 120 de ani de inovații pentru toată lumea. Am făcut dintotdeauna tehnologiile de top accesibile pentru toată lumea. Aceasta este misiunea și motivația noastră și se aplică în special unui model atât de popular precum Opel Corsa. Prin urmare, vom echipa următoarea generație a celui mai bine vândut model cu cea mai bună tehnologie de iluminare – farurile IntelliLux LED matrix”, a declarat Michael Lohscheller, CEO-ul Opel.

Clienții și specialiștii sunt deja entuziasmați de tehnologia de iluminare IntelliLux LED matrix din dotarea celui mai performant model Opel Insignia și a autovehiculelor compacte Astra: în Europa, 20% dintre posesorii de autovehicule Astra și 60% dintre clienții Insignia comandă acest sistem inovator. Astfel, circa 90.000 de autoturisme noi Opel echipate cu tehnologia LED matrix pătrund anual pe piața europeană.

Farurile LED Matrix cu funcție anti-orbire se adaptează automat și continuu la situația din trafic și zona din jur. Efectul de orbire este minimizat și șoferii se bucură de o vizibilitate optimă – în curând și pentru noua generație Opel Corsa.

Vezi şi: Opel Astra facelift se pregăteşte de lansare. Primele imagini teaser oficiale

Cea de-a șasea generație a modelului Opel Corsa are un design complet nou, care determină o sporire a eficienței. Fie că sunt echipate cu un motor diesel, pe benzină sau – pentru prima oară – în varianta electrică, toate autovehiculele Corsa din noua generație au o greutate redusă, îmbunătățind dinamica de conducere și reducând consumul de carburant. Cea mai ușoară versiune din noua generație are o greutate sub borna de 1.000 kg – fără șofer, modelul cu cinci uși cântărește doar 980 kg.

În comparație cu modelul anterior, această variantă este cu 108 kg mai ușoară. O reducere a greutății cu aproximativ 10%, deși noul model are o lungime similară, de 4.06 m. O asemenea reducere a greutății cu păstrarea unor dimensiuni similare reprezintă o realizare remarcabilă de care clientul profită în mod direct.

Reducerea semnificativă a greutății modelului Corsa a fost obținută prin folosirea oțelurilor de diferite clase de calitate și a unor metode variate de îmbinare. Printre acestea se numără utilizarea consecventă a oțelurilor de înaltă rezistență și ultra rezistente, precum și optimizarea traseelor sarcinii, îmbinărilor, structurii și formei. În comparație cu modelul anterior, caroseria brută este cu 40 kg mai ușoară. Noul Corsa se bazează pe noua platformă “multi-energy” pentru autovehicule de mici dimensiuni și compacte, care permite echiparea cu diferite sisteme de propulsie. Clienții pot alege un model echipat cu motor cu ardere internă sau versiunea complet electrică.

Și motoarele ultra-ușoare, fabricate complet din aluminiu, alături de îmbunătățirea punților față și spate contribuie la greutatea totală redusă. Motoarele pe benzină cu trei cilindri deosebit de compacte cântăresc cu circa 15 kg mai puțin față de generația anterioară a unităților cu patru cilindri.

Deloc obișnuită în segmentul autovehiculelor de mici dimensiuni este capota din aluminiu a noului Corsa care, deși mai lungă, are o greutate redusă cu 2.4 kg față de capota din oțel a modelului anterior. Până acum, vârful de lance Insignia a fost singurul model din gama Opel echipat cu o capotă a motorului din aluminiu.

Și greutatea scaunelor a fost redusă. Noua structură optimizată a scaunelor reduce greutatea cu 10 kg – 5.5 kg în față și 4.5 kg în spate. Pentru reglarea fină a fost utilizat un material izolant nou, mai ușor. Per ansamblu, aceste măsuri au contribuit la o reducere a greutății care, în combinație cu un coeficient aerodinamic optim și sistemele de propulsie eficiente, reduc în mod semnificativ consumul de carburant și emisiile de CO2.

Toate generaţiile Corsa

Opel va deschide deja în prima jumătate a anului 2019 registrul de comenzi pentru două noi modele electrificate (în Germania) – versiunea electrică pe baterie a noului Corsa și versiunea hibrid plug-in a SUV-ului Grandland X. Lohscheller promite că prețurile pentru primul vor fi accesibile: “Cu noul Corsa vom face electromobilitatea accesibilă pentru un grup larg de clienți – va fi un adevărat autovehicul electric pentru fiecare”.

Vezi şi: Opel lansează până în 2021 opt modele noi sau actualizate, însă trei maşini le va scoate din producţie

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/