(foto) Primul Range Rover 6X6 urmează a fi prezentat în septembrie, însă nu e făcut de Land Rover

Apariţia pe piaţă a modelului limitat Mercedes-AMG G 63 6X6 a lansat o sursă de inspiraţie pentru majoritatea producătorilor auto renumiţi care au în gamele lor SUV-uri, însă până în prezent nimeni nu a mai avut curajul să-i facă un rival.

Au îndrăznit doar câteva ateliere de tuning precum Hennessey sau Khan Design, o companie privată din Norvegiao şcoală din Japonia şi mai nou chinezii de la BAIC să construiască maşini similare în caroserie pick-up şi cu şase roţi.

Dacă nimeni până acum nu s-a gândit să folosească drept bază un Range Rover de ultimă generaţie, atunci iată că ideea i-a venit companiei germane T.Fotiadis Design din Berlin.

Şef al acestui design studio este un grec pe nume Theodoros Fotiadis şi împreună cu echipa pe care o are, se ocupă prioritar de dezvoltarea unor iahturi cu o lungime de peste 100 de metri şi de interioare luxoase pentru case de locuit.

Mai nou însă i-a venit ideea să ofere proprietarilor ambarcațiunilor scumpe o unitate de transport proprie pentru deplasarea pe uscat. Opţiunea va putea fi încărcată/descărcată în şi din iaht.

Vezi şi: (video) Iahtul cu design făcut de Porsche a fost lansat pe apă şi arată fantastic

Automobilul se numeşte T.Fotiadis SLT Range Rover 6X6, unde SLT se descifrează ca Superyacht Land Tender (barcă de teren pentru super iahturi). La bază stă un Range Rover L cu ampatament alungit, la care a fost adăugată o a treia osie, iar portbagajul tradiţional a fost conectat la o benă care a apărut deasupra celor două roţi. Lungimea totală a maşinii atinge 6.2 metri!

Sub capotă ar putea fi instalat un V8 diesel de 4.4 litri cu 339 de CP, un V8 pe benzină de 5.0 litri cu până la 565 de CP sau chiar noua unitate de propulsie hibridă cu motor turbo de 2.0 litri (404 CP).

Lista de dotări va fi limitată doar de fantezia viitorului proprietar. De exemplu, pentru interior se vor putea folosi inserţii din marmură, porţelan, metale scumpe, etc.

Evident, tot acest lux nu va costa ieftin, însă pentru un proprietar de iaht de câteva milioane de dolari va fi “cât 1.000 de lei pentru un simplu moldovean”, să spunem aşa.

Studioul T.Fotiadis planifică să prezinte public maşina în cadrul Monaco Yacht Show de la sfârşitul lunii septembrie şi tot atunci vom afla mai multe detalii. Apropo, o carte de precomenzi va fi deschisă deja în această vară.

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Range Rover SV Coupe este cel mai scump model exclusiv al mărcii

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/