in

(foto) Rezultat record pentru Nissan! A produs peste trei milioane de Qashqai la o singură uzină

Subdiviziunea europeană a companiei Nissan a reuşit să atingă un record important în 2017. La numai un deceniu după ce modelul Qashqai şi-a făcut debutul, considerat primul automobil care a deschis segmentul crossover, a fost produs în peste trei milioane de exemplare.

Uzina mărcii din Sunderland, Marea Britanie, a produs un număr record de 346.856 unități pentru crossover-ul urban, dintre care 265.520 au fost vândute în 2017 în Europa. Vânzările excepționale ale Qashqai au ajutat Nissan să obțină o cotă de piață de 3.7% în Europa, cu creșteri majore pe cele mai puternice piețe: Spania (+ 9.4%), Franța (+3%) și Rusia (+12.4%).

Qashqai este modelul Nissan cu cel mai mare succes în Europa. Aflat deja la a doua generație, lansată în 2014, modelul a primit recent un facelift major. În total, Nissan Qashqai a câștigat mai mult de 80 de premii, dintre care 19 titluri de “Mașina Anului”.

Principalul punct de atracție pentru modelul Qashqai, în cei peste 10 ani de la debut, a fost poziționarea sa in segmentul crossover urban, îmbinând cu succes atractivitatea și spiritul practic al unui SUV cu dinamica la conducere și costurile de funcționare ale unui hatchback.

“Anul 2017 a fost un alt an al doborârii recordurilor pentru Nissan Europe, iar 2018 a început în același fel. Performanța Qashqai de a ajunge la 3.002.407 de vehicule produse în 10 ani este un punct de reper important, în contextul lansării în octombrie a noului și mult așteptatului Nissan LEAF care a înregistrat un record în precomenzi, cu câte o comandă la fiecare 10 minute”, a declarat Paul Willcox, președintele Nissan Europe.

În octombrie 2016, Nissan a anunțat că viitoarea generație Qashqai, cea de-a treia, va fi produsă de asemenea tot la Sunderland.
Uzina din Marea Britanie a început producția noii generații Nissan LEAF în decembrie. De asemenea aici se fabrică și crossoverul Juke, precum și modelele premium INFINITI Q30 și QX30.

Sunderland Plant Nissans are 7.000 de angajați, iar una din trei maşini construite în Marea Britanie este un Nissan.

What do you think?