(foto) Ştiai asta? Cât costă cel mai scump Tesla Model 3 şi câţi oameni au renunţat la comenzi

Tesla Model 3 poate fi numit cel mai controversat electromobil al deceniului. Pe de o parte este calificat drept cel mai accesibil liftback care poate avea o autonomie ce depăşeşte 350 de kilometri (preţ de start în SUA: 35.000 de dolari), însă de cealaltă parte producătorul abia de se isprăvește cu numărul mare de comenzi primite din cauza unor dificultăţi în procesul de producţie.

FOTO: insideevs.com

În această situaţie, mai mulţi analişti consideră că Tesla Inc. va falimenta în următorii ani, chiar până la apariţia pe piaţă a modelului Roadster. Totuşi, Elon Musk rămâne optimist şi crede că va reuşi treptat să-şi realizeze toate planurile, care prevăd inclusiv şi lansarea de noi maşini electrice în următorii ani.

Până va fi introdus oficial în spaţiul european, am căutat să aflăm răspunsuri la trei întrebări interesante legate de Tesla Model 3 şi anume: cât costă în prezent cel scump Model 3, câţi oameni au renunţat până în prezent la comenzile plasate în orele de după prezentarea din aprilie 2016 şi cum arată maşina acolo unde nu se poate vedea cu ochiul liber (într-un articol separat)? Despre toate, în cele ce urmează.

Vezi şi: GENEVA 2018: Întâlnire surpriză cu Tesla Model 3 – Reportaj Video AutoBlog.MD

  • Cât costă în prezent cel scump Model 3?

Cel mai recent, Tesla a anunţat despre disponibilitatea de a fi comandată o variantă Performance cu două motoare electrice şi un sistem de tracţiune integrală. Anume această versiune a devenit cea mai scumpă şi are un preţ de pornire în SUA de tocmai 78.000 de dolari!

Configuratorul oficial nu este disponibil pentru a fi accesat de multă lume, însă una dintre persoanele care a reuşit să facă asta a aflat la cât poate ajunge să coste maxim un Model 3.

Aşadar, pe lângă o autonomie de 500 de km şi performanţe dinamice de invidiat, electromobilul poate fi comandat în una din cele doar şase culori pentru caroserie şi cu doar două modele de jante deocamdată.

FOTO: insideevs.com

Pachetul de dotări Premium Upgrades este inclus standard în versiunea Performance şi oferă la alegere două culori pentru tapiţerie, urmând ca şi una roşie să fie disponibilă din 2019.

Iar opţional se oferă sistemul de pilotare automată care costă 5.000 de dolari şi o funcţie de viitor care îi va permite maşinii să ruleze fără un şofer în spatele volanului pentru alţi 3.000 de dolari. În cazul în care clientul îşi va dori mai târziu astfel de dotări, acestea vor putea fi uşor instalate, însă vor costa mai scump cu câte 1.000 de dolari.

Astfel, în total, costul maşinii cu toate opţiunile incluse se ridică la 86.000 de dolari şi asta fără taxe de stat sau de livrare. Pentru rezervare se cere un avans de 2.500 de dolari, iar livrarea către un client de peste ocean se face în maxim 16 săptămâni!

  • Câţi oameni au renunţat până în prezent la comenzile plasate în orele de după prezentarea din aprilie 2016?

Oficial, cartea de precomenzi pentru Tesla Model 3 a fost deschisă cu 24 de ore înainte de prezentarea prototipului său funcţional la 1 aprilie 2016. După o săptămână a fost anunţat că viitorul electromobil a fost alegerea, iniţială, a peste 325.000 de oameni care au plătit câte un depozit de 1.000 de dolari.

Ulterior, deja în august 2017, Elon Musk a spus că a existat un număr total de 518.000 de rezervări brute, însă în decurs de peste un an numărul acestora a scăzut la 455.000 de rezervări nete. Astfel, chiar dacă celor aproximativ 63.000 de persoane (-12%) li s-au întors banii, tot Musk a spus că fenomenul nu este un lucru îngrijorător şi că Tesla înregistra zilnic câte 1.800 de comenzi noi pentru Model 3.

La aproape un an de la anunţul făcut în august 2017, în baza unei analize făcute de Second Measure, aflăm că procentajul comenzilor anulate practic s-a dublat (-23%)! Totodată, graficul de mai jos ne arată că numărul de comenzi active a fost stabil şi puţin în creştere, în timp ce numărul de maşini cumpărate şi livrate s-a ridicat la 8%.

În al doilea grafic putem vedea o fluctuație a depozitelor şi întoarcerii acestora, în ultimul an, pentru Tesla Model 3. Cei mai mulţi clienţi au început să ceară banii înapoi de la începutul acestui an.

Totuşi, potrivit unui raport financiar al primului trimestru al lui 2018, Tesla a comunicat că are active peste 450.000 de comenzi, deşi maşina este afişată în mai puţin de 20 de magazine din întreaga lume.

Cel mai recent Tesla şi-a pus în plan ca până la sfârşitul lui iunie 2018 să ajungă la 5.000 de exemplare Model 3 produse săptămânal. Acest ritm va asigura o producţie de 260.000 de maşini anual.

Vezi şi: (foto) Primul accident cu Tesla Model 3 în Europa. Şoferul dă vina pe autopilot. Cum a reacţionat producătorul

Vezi şi: (video) Condiţiile în care se pot parcurge 975 de km cu o Tesla Model 3, cu o singură încărcare

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/