(foto) Stop producţie. Hennessey a construit ultimul exemplar Venom GT

Compania Hennessey a dezvăluit cum arată ultimul exemplar al hipercarului Venom GT, asamblat la întreprinderea sa din Texas.

Acesta este al 12-lea exemplar, dacă nu este considerat prototipul X1, lansat din 2010 şi vândut deja pentru 1.2 milioane de dolari.

Ultimul Venom GT a fost vopsit într-o culoare albastră “glacier blue”, iar pe caroserie au fost plasate nişte linii albe.

Amintim că modelul este construit pe o platformă serios modificată a lui Lotus Elise. Motorul îi este un V8 de 7 litri cu două turbine, care dezvoltă 1.451 CP şi 1.745 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una mecanică cu şase trepte.

Primele şase exemplare au avut fost coupeuri, iar ultimele şase decapotabile. Prima maşină a fost făcută pentru liderul trupei Aerosmith Steven Tyler.

Vezi şi: (foto/video) Solistul trupei Aerosmith, Steven Tyler, a decis să-şi vândă maşina

Varianta fără acoperiş e capabilă să accelereze până la 96 de km/h în 2.4 secunde, până la 160 km/h în 4.4 secunde, iar până la 300 de km/h în 12.8 secunde. 402 metri îi parcurge în 9.4 secunde.

În prezent, Hennessey Venom GT este considerat cel mai rapid automobil de serie din lume: în 2014 a atins recordul de 435 km/h, iar cea mai rapidă decapotabilă din lume este respectiv varianta-i roadster – 427.3 km/h.

Vezi şi: (video) Cea mai rapidă maşină din lume fără acoperiş este Hennessey Venom GT Spyder

Atunci când modelul fără acoperiş a stabilit recordul, s-a aflat că două din cele trei pompe de combustibil s-au defectat. Din această cauza puterea motorului a scăzut cu vreo 300 de cai.

Hennessey lucrează actualmente la un nou model – F5, pe care îl vom vedea în premieră în acest an. Se aşteaptă ca maşina să primească un motor cu 1.400 de CP, care îi va permite să accelereze până la 466 km/h!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/