(foto) Supercarul electric Artega Scalo Superelletra va fi arătat la Salonul Auto de la Geneva

Compania germană de inginerie Artega şi casa italiană de tuning Carrozzeria Touring Superleggera anunţă premiera mondială a unui proiect comun – supercarul electric Artega Scalo Superelletra by Touring.

Electromobilul care pune la dispoziţie o performanţă uimitoare, dar şi care mai are un preţ pe măsură, va fi arătat la Salonul Auto de la Geneva.

Compania germană Artega Automobile GmbH s-a mai ocupat în trecut de producţia unor automobile ecologice. Acum doi ani în urmă la Salonul Auto de la Frankfurt au debutat o dată două modele electrice Skalo şi Karo. Iată că după o pauză, nemţii au apelat la ajutorul designerilor italieni şi sunt gata să prezinte un nou model.

Vezi şi: (foto/video) Premieră: NIO EP9 este cel mai rapid supercar electric din lume

Artega Scalo Superelletra by Touring este o maşină electrică cu doar trei locuri pentru pasageri. Configuraţia scaunelor este asemănătoare cu cea de pe McLaren F1. Oglinzile retrovizoare sunt înlocuite cu două camere.

În mişcare Artega Scalo Superelletra este pusă de patru motoare electrice, câte două pe fiecare osie, care produc în total 1.020 de cai putere şi 1.620 Nm de cuplu. Sprintul de la 0-100 km/h îl face în 2.7 secunde, iar viteza maximă va fi limitată la 300 km/h.

Vezi şi: (foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – supercarul electric Rimac Concept_One

Caroseria electromobilului este făcută din fibră de carbon CFRP. Cu bateriile încărcate complet se pot parcurge până la 500 de kilometri. Cu ajutorul unui dispozitiv special reîncărcarea acumulatorilor se face în proporţie de 80% timp de 17 minute.

Maşina va fi produsă din primăvara anului 2019 şi va fi limitată la doar 50 de exemplare. Presa auto din Marea Britanie scrie că aceasta va fi produsă în Germania şi va avea un preţ orientativ între 1-1.5 milioane de euro.

Sursa: artega.deautoexpress.co.uk

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/