(foto) Timp de 35 de ani a prins valoare. Un Alfa Romeo rar a fost scos la lumină din subsolul unei clădiri

Un exemplar Alfa Romeo Giulietta SZ făcut în 1962 a fost vândut la o licitație în schimbul a 567.000 de euro după doar câteva zile de când a fost scos din subsolul unei clădiri din Torino, Italia, acolo unde a stat 35 ani fără mişcare.

Fostul proprietar, un fost mecanic, nu s-a mai putut bucura de aceasta când liftul marfar a încetat să funcţioneze, scrie Caradisiac.

Vezi şi: (video) Patru maşini de epocă s-au găsit într-un garaj din Belgia. Au stat neatinse din anii ’50

Alfa Romeo Giulietta SZ, abrevierea SZ însemnând Sprint Zagato, a fost produs în doar 217 exemplare. Micuţul automobil, cu o caroserie făcută integral din aluminiu de către designerul Franco Scaglione, a fost prezentat în 1960 la Salonul Auto de la Geneva.

Modelul a fost construit pe un șasiu scurtat al lui Giulietta Spider și echipat cu un motor de 1.3 litri ce produce 100 de cai putere.

Celebrul atelier Zagato a contribuit la reducerea greutății modelului la doar 785 kilograme, înlocuind geamurile obișnuite cu unele din plexiglas și instalând frâne cu discuri în locul celor cu tamburi.

Vezi şi: (foto) Un tânăr a descoperit în garajul bunicii sale un Lamborghini Countach LP500 S

Datorită aerodinamicii inteligente și părţii posterioare scurtate, Alfa Romeo Giulietta SZ putea accelera la vremea sa până la o viteză de 200 de km/h și putea depăși autoturisme cu motoare mai puternice.

Modelul a participat cu succes şi în curse și a ajutat Alfa Romeo să câștige Campionatul Internațional al Constructorilor în 1962 și 1963, precum și Raliul Franței în 1957.

Exemplarul vopsit în Blu Chiaro Metallizato şi într-o stare bună a fost licitat de Guvern italian la 31 ianuarie 2019.

Vezi şi: (video) Şi rablele au un preţ. Iată la cât a fost evaluat acest Ferrari unic, abandonat în garaj 40 de ani

Vezi şi: (foto) Trei maşini vechi, printre care o bijuterie, au fost descoperite stând de jumătate de secol într-o parcare din New York

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/